05.08.2013 14:08

Šaha festivālā "Liepājas rokāde" olainietim Miezim devītā vieta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Superturnīrā, kurā pēc riņķa sistēmas sacentās vienpadsmit uzaicinātie lielmeistari un pieci labākie "Open" turnīra dalībnieki, pirmās četras vietas izcīnīja ārzemnieki.

Pirms superturnīra sākuma notika atklātās "Open" sacensības, kurā 150 šahisti sacentās par piecām ceļazīmēm uz galveno turnīru. Dalībnieku vidū bija gandrīz desmit šahistu no Pierīgas, un diviem no viņiem līdz kārotajam piecniekam pietrūka pavisam nedaudz – Imants Kārkliņš no Zvejniekciema ieņēma astoto vietu un Jānis Grasis no Ādažiem desmito (abiem pa 8 punktiem no 11 iespējamiem).

Tā nu "Liepājas rokādes" superturnīrā vienīgais dalībnieks no Pierīgas bija Olaines lielmeistars Normunds Miezis. 15 partijās viņš guva piecas uzvaras, piecreiz nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja piecus zaudējumus, kopvērtējumā ar 7,5 punktiem ieņemot devīto vietu. Par uzvarētāju kļuva Kirils Georgijevs no Bulgārijas (11 p.), aiz viņa ierindojās Aleksandrs Halifmans no Krievijas (9,5 p.) un ASV pārstāvošais igaunis Jāns Elvests (9,5 p.).

Liepājā notika arī ātrspēles turnīrs, kurā par uzvarētāju, savācot 10 punktus no 11 iespējamiem, kļuva Igors Kovaļenko. Imants Kārkliņš 135 šahistu konkurencē ierindojās 15.vietā (7,5 p.), deviņpadsmitais bija Juris Agafonovs no Baltezera.