05.08.2013 10:41

Rupeiks un Kurpnieks piektajā vietā Igaunijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šīs nedēļas nogalē Latvijas labākās blakusvāģu ekipāžas savu meistarību demonstrēs pasaules motokrosa čempionāta desmitajā posmā Ķeguma trasē.

Devītā posma sacīkstes svētdien notika Kivioli trasē Igaunijā. Baldonietis Māris Rupeiks kopā ar kantētāju Haraldu Kurpnieku izcīnīja piekto vietu. Kvalifikācijā savā grupā viņi ieņēma ceturto vietu, sacīkšu pirmajā braucienā finišēja piektajā pozīcijā, bet otrajā bija ceturtie ātrākie.

Par posma uzvarētājiem kļuva nīderlandietis Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis, kuri uzvarēja abos braucienos un čempionāta kopvērtējumā pakāpās uz otro vietu (301 p.) 101 punktu aiz līderiem beļģa Bena Adriaensena un nīderlandieša Bena van den Bogārta. Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks kopvērtējumā ar 231 punktu saglabā sesto vietu, tikai par punktu atpaliekot no Vāclava un Mareka Rozehnaliem.

Turpat Kivioli notika arī Eiropas čempionāta kārtējais posms kvadricikliem. Abos braucienos uzvarēja kopvērtējuma līderis Žeremī Varnija no Francijas, bet otrais abas reizes finišēja "MX Ādaži" komandas pārstāvis Edgars Meņģelis. Vēl viens Ādažu komandas braucējs Kārlis Bole finišēja 18. un 15. pozīcijā un posma kopvērtējumā ieņēma 17. vietu.

Desmitais no šīs sezonas četrpadsmit pasaules čempionāta posmiem risināsies svētdien Ķegumā.