03.08.2013 20:50

Mārim Grēniņam bronzas medaļa Nedzirdīgo olimpiskajās spēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vieglatlēts no Babītes novada Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā notikušajās Nedzirdīgo un vājdzirdīgo olimpiskajās spēlēs ("Deaflympics") izcīnījis trešo vietu 110 metru barjerskrējienā.

Mārim Grēniņam jau ir ievērojama pieredze un panākumi pasaules un Eiropas nedzirdīgo čempionātos, bet iepriekšējās olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem viņš izcīnīja vienu zelta un vienu sudraba medaļu. Šoreiz nācās samierināties ar bronzu, kas bija vienīgā Latvijas sportistu izcīnītā godalga spēlēs.

110 metru barjerskrējiena pusfinālā M. Grēniņš finišēja ceturtais pēc 16,71 sekundes un kvalificējās finālam. Finālā Māris bija daudz ātrāks un finiša līniju šķērsoja pēc 14,65 sekundēm. Ātrāki par viņu bija tikai amerikānis Džošua Hovards Hembrū (14,06 s) un Vladislavs Kņazevs no Krievijas (14,48 s), bet aiz M. Grēniņa palika skrējēji no Ķīnas, ASV un Turcijas.

Babītes novada sportists startēja vēl divās disciplīnās, kurās iekļuva finālā, tomēr līdz godalgai pietrūka. Sacensībās tāllēkšanā Māris ierindojās piektajā vietā – 7,17 metri. Tieši tādu pašu rezultātu uzrādīja čehs Noseks, taču, ņemot vērā otru tālāko lēcienu, viņš ieņēma ceturto pozīciju. Par uzvarētāju kļuva krievs Timoņins (7,55 m), bet no bronzas medaļas M. Grēniņu šķīra 11 centimetri.

Savukārt 100 metru skrējienā Māris ierindojās septītajā vietā. Sacensības sprintā aizritēja četrās kārtās. Kvalifikācijas pirmajā kārtā, kurā startēja 52 skrējēji, M. Grēniņš savā skrējienā ieņēma trešo vietu (10,93 sekundes), trešais ar spēcīga ceļavēja palīdzību bija arī otrajā kārtā (10,88 s), pusfinālā jau spēcīgā pretvējā bija ceturtais (11,16 s), bet finālā bija septītais ātrākais (10,96 s). Uzvarēja Mikola Nosenko no Ukrainas (10,65 s).

Latviju Nedzirdīgo olimpiskajās spēlēs pārstāvēja 15 sportisti sešos sporta veidos. Sacensībās boulingā piedalījās seši pārstāvji no Mārupes novada sporta kluba "Nedzirdīgo boulings", tiesa, palika patālu no līderiem.

Individuālajās sacensībās labākie bija Vladimirs Lagunovs (33. vieta 102 dalībnieku konkurencē) un Līva Vaivade (46. v., 65 dalībnieces), dubultspēlēs – kluba vadītājs Guntars Beisons un Aleksandrs Liniņš (39. v.), kā arī L. Vaivade un Līga Liniņa (23. v.), bet komandu sacensībās vīriem Latvijas kvartets G. Beisons, V. Lagunovs, Aleksandrs Liniņš un Sergejs Vorobjovs 20 komandu konkurencē ieņēma 14. vietu.