03.08.2013 19:43

"Miesnieki" vienpadsmito reizi izcīna Latvijas kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zigismunds Zālmanis, Nikon Zigismunds Zālmanis, Nikon

Kausa izcīņas finālā klasiskajā regbijā, kas sestdien notika Upesciema stadionā Garkalnes novadā, Ķekavas novada regbija klubs ar 42:20 (25:10) uzvarēja "Valmieras fēnikss" regbistus un vienpadsmito reizi kļuva par trofejas īpašniekiem.

Kopš mūsu valsts neatkarības atjaunošanas Latvijas kausa izcīņa regbijā notika jau 22. reizi, un līdz šim tikai vienā gadījumā fināls tika aizvadīts bez Ķekavas "Miesnieku" līdzdalības. Šoreiz ķekavieši bija izteiktu favorītu statusā, un to apliecināja līdz pirmā puslaika vidum panākot 17:0 savā labā. Piezemējumus veica Jānis Skuja, Andris Andersons un Andrejs Aleksandrovs, bet Maksimam Batrakovam izdevās viens precīzs realizācijas sitiens.

Tikai tad pirmos septiņus punktus izdevās gūt valmieriešiem. Līdz pārtraukumam "Miesnieku" rindās ar precīzu soda sitienu atzīmējās Batrakovs un ar piezemējumu Valters Raņķis, bet "Valmieras fēnikss" nopelnīja trīs punktus ar soda sitienu. Atpūtā ejot, 25:10 Ķekavas kluba labā.

Otrais puslaiks sākās ar valmieriešu kapteiņa Riharda Zaltes nopelnītiem trim punktiem, taču jau nākamo piecu minūšu laikā "Miesnieki" atbildēja ar Edgara Cīruļa un Elmāra Šefanovska piezemējumiem un Batrakova realizāciju, kas praktiski izšķīra spēles iznākumu (37:13). Atlikušajā laikā komandas pa reizei ienesa "meloni" pretinieku ieskaites laukumā. "Miesnieku" rindās tas izdevās Mārim Robežniekam, bet "Valmieras fēniksa" sastāvā siguldietim Mikum Ozolam – 42:20.

Par Latvijas kausa finālspēles vērtīgāko spēlētāju atzina Viktoru Silvoniku no regbija kluba "Miesnieki". Ķekavas komanda šosezon uzvarējusi arī Latvijas kausa izcīņa regbijā-7 (Latvijas čempionāts olimpiskajā regbijā beigsies 3. augustā).

"Prieks, ka izdevies atkal atgūt kausu savā īpašumā," gandarīts bija uzvarētāju galvenais treneris Uldis Bautris. "Spēle principā izdevās, un pretinieki mums īpašas problēmas nesagādāja. Ja vēl izdotos novērst biežās kļūdas, kuras pieļāvām mača laikā, varētu teikt, ka nocīnījāmies ideāli. Valmieras regbisti cīnījās līdz pēdējam, par to gribu viņus paslavēt. Silvoniks tika atzīts par mača labāko spēlētāju tāpēc, ka darīja daudz melnā darba, skrēja par visiem, lai arī laukumā devās, tikko kā atkopies pēc savainojuma."

"Valmieras fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa Latvijas Regbija federācijas preses dienestam atzina, ka pirmajā puslaikā valmierieši pārāk respektējuši pretiniekus, aizsardzībā neizturējuši sāncenšu spiedienu, bet uzbrukumā zaudējuši divcīņas. Taču par spīti zaudējumam iekļūšana finālā pirmo reizi vēsturē Valmieras regbistiem jau ir panākums un par neveiksmi neesot iemesla skumt.