01.08.2013 16:00

Velokomandu sacensībās Garkalnē uzvar līderis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Velokomandu sacensībās Garkalnē uzvar līderis Publicitātes foto

"Filter ITT" kausa izcīņas piektajā posmā Garkalnes novadā notikušas sacensības komandu braucienā, pēc kurām vadībā seriāla kopvērtējumā nostiprinājies Kaspars Launerts.

Tāpat kā otrajā posmā, kad norisinājās pāru brauciens, dalībniekiem bija jāveic 20 km pa Mālpils šoseju līdz ciemam Podkājas un pa to pašu ceļu atpakaļ līdz Garkalnei. Nolikums paredzēja, ka komandas startē četru cilvēku sastāvā (rezultāts tika fiksēts pēc pēdējā finišējušā komandas dalībnieka laika), taču bija iespējams braukt arī individuāli vai nepilnā sastāvā. Kopumā piedalījās 68 riteņbraucēji.

Pirmo vietu izcīnīja kvartets, kurā kopā ar Denisu Mirošinu no Rīgas Riteņbraukšanas skolas, Andri Vosekalnu un Sandi Āķi no "Rietumu Delfin" komandas startēja "Filter ITT" kausa izcīņas kopvērtējuma līderis Kaspars Launerts ("Veikals Veloprofs"). Distanci veicot ar vidējo ātrumu 46,7 km stundā, viņi finišēja pēc 25 minūtēm un 39 sekundēm.

Otro vietu komandu vērtējumā un dalītu piekto vietu individuālajā vērtējumā ieņēma "Trek/DPA" komanda ar Launerta galveno konkurentu mārupieti Rihardu Bartuševiču sastāvā. Uzvarētājiem viņi zaudēja 23 sekundes. Vēl desmit sekundes ilgāk distancē pavadīja "Alpha Baltic" komandas braucēji.

Pēc pieciem posmiem kopvērtējuma līderim Kasparam Launertam ir 1830 punkti – par 104 punktiem vairāk nekā Rihardam Bartuševičam. Trešais ar 1658 punktiem ir Sandis Āķis.

Nākamais, noslēdzošais posms norisināsies pēc divām nedēļām, 14. augustā Jūrmalā. Pēc šī posma, apbalvošanas ceremonijā tiks sumināti seriāla kopvērtējuma labākie braucēji.

"Filter ITT" kausa sacensību seriāls noslēgsies 14. augustā Jūrmalā ar 11 km individuālo braucienu, pēc kura tiks sveikti sezonas laureāti.