01.08.2013 14:28

Olainietis uzvarējis starptautiskā šaha festivālā Limbažos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainietis uzvarējis starptautiskā šaha festivālā Limbažos www.chessds.lv

Vidzemes Lielās balvas izcīņas posmā šaha festivālā "Vidzemes vasara" notika starptautisks turnīrs ātrajā šahā, ātrspēles turnīrs un turnīrs jauniešiem.

Ātrā šaha turnīrā, kurā piedalījās 49 šahisti, pirmo vietu izcīnīja starptautiskais lielmeistars Normunds Miezis no Olaines, kurš ar astoņām uzvarām, diviem neizšķirtiem un diviem zaudējumiem savāca deviņus punktus no 12 iespējamiem un par puspunktu apsteidza Latvijas reitinga līderi un vienu no festivāla rīkotājiem Alekseju Širovu. 19. vietā ierindojās Kristaps Krustkalns no Carnikavas (6,5 p.).

B grupas ātrā šaha turnīrā dalībniekiem ar ELO reitingu līdz 2100 trešo vietu izcīnīja Arturs Mihailovs no Vangažiem. Viņš savāca astoņus punktus no 12 iespējamiem un no pārliecinošā uzvarētāja Ulda Meldera atpalika par trim punktiem.

Ātrspēles turnīrā, kas risinājās desmit kārtās un kurā piedalījās 49 šahisti, Normunds Miezis ierindojās otrajā vietā. Pieci dalībnieki noslēguma bija savākuši pa 7,5 punktiem. Pēc papildus koeficienta uzvara pienācās Oļegam Krivonosovam no Daugavpils, Miezim – otrā, bet trešā – Imantam Kārkliņam no Saulkrastu novada Zvejniekciema.

Šajās dienās N. Miezis piedalās tradicionālajā starptautiskajā šaha festivālā "Liepājas rokāde", kurā būs viens no 15 superturnīra dalībniekiem.