31.07.2013 13:51

Pierīgas orientieristiem divas uzvaras starptautiskās sacensībās Čehijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sergejs Šadrins Sergejs Šadrins www.magnets.lv

Pusotrs desmits orientēšanās kluba "Kāpa" dalībnieku piedalījušies piecu dienu starptautiskās sacensībās "Bohemia 2013", kurās startēja orientieristi no daudzām Eiropas valstīm.

Labākos panākumus sacensību kopvērtējumā guva pieredzējušākie Pierīgas novadu pārstāvji. Par uzvarētāju H45B vecuma grupā kļuva carnikavietis Sergejs Šadrins, kurš 27 dalībnieku konkurencē četrās no piecām dienām uzvarēja un tikai vienreiz bija sestais. Pēc kopumā piecās distancēs pavadītām trim stundām S. Šadrins otrās vietas ieguvēju čehu Fundu apsteidza par gandrīz 17 minūtēm.

Pirmā vieta Pierīgas orientieristiem arī H50A vecuma grupā, kurā startēja 39 dalībnieki, bet triumfēja Aigars Leiboms no Ādažiem. Atsevišķās distancēs viņam divas pirmās un trīs otrās vietas un kopvērtējumā triju minūšu pārsvars pār tuvāko sekotāju čehu Poloprucki. Savukārt D55B grupā dāmām ceturto vietu ieņēma Tamāra Kosmačeva no Carnikavas. Līdz goda pjedestālam viņai pietrūka sešarpus minūtes.

Piektajā vietā elites grupā vīriem (H21E) 37 dalībnieku konkurencē ierindojās vēl viens carnikavietis Kārlis Baltacis. Starp pirmo deviņu vietu ieguvējiem viņš bija vienīgais orientierists, kas nepārstāvēja Čehiju. Piektā vieta arī Kārļa novadniecei Madarai Šadrinai D20A grupā.

Vēl pirmajā desmitniekā savās vecuma grupās izdevās iekļūt Ilzei Laurei no Carnikavas (7. vieta D50A grupā), kā arī saulkrastiešiem Kendijai un Kristeram Aparjodiem – viņiem abiem desmitās vietas attiecīgi D18A un H16A grupās.

Nākamās nozīmīgās orientēšanās sacensības Latvijā paredzētas nākamās nedēļas beigās. No 9. līdz 11. augustam Ķemeru svētku ietvaros risināsies Taku-O un orientēšanās sacensības, 10. un 11. augustā notiks Latvijas kausa izcīņas posms Turaidā, Madonā nedēļas nogalē paredzēts Latvijas veloorientēšanās čempionāts, bet svētdien Ventspilī – Ventspils balvas izcīņa.