31.07.2013 11:34

Ropažu novadā sadalītas Baltijas supermoto čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu novadā sadalītas Baltijas supermoto čempionāta medaļas Krišjānis Grantiņš

Triju posmu kopvērtējumā par uzvarētāju prestižākajā S1 klasē kļuvis Aleksandrs Latiševs no Krievijas, Latvijas motobraucējiem labāko trijniekā iekļūt neizdevās.

Sporta kompleksā "333" Ropažu novadā nedēļas nogalē notika pēdējais no trijiem Baltijas supermoto čempionāta posmiem – iepriekš sacīkstes risinājās Elektrēnos (Lietuva) un Aravetē (Igaunija).

S1 klasē par posma uzvarētāju kļuva Patriks Palss no Igaunijas, kurš pirmajā braucienā finišēja otrais, bet otrajā uzvarēja. Kopvērtējumā tikpat punktu savāca otrās vietas ieguvējs Lūiss Kornišs no Lielbritānijas, bet trešo vietu ieņēma Aleksandrs Latiševs, līdz ar to nodrošinot pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā.

Labākais no Latvijas supermoto braucējiem Ropažos bija Modris Lešinskis, kurš posmā ieņēma septīto vietu (braucienos devītā un septītā pozīcija). Savukārt Baltijas čempionāta ieskaitē attiecīgi piekto un sesto vietu ieņēma visos trijos posmos startējušie Igors Povars un Dzintars Baltais.

Latvijas čempionāta ieskaitē pēc pieciem no septiņiem posmiem pirmās trīs vietas ieņem A. Latiševs, P. Palss un L. Kornišs, bet labākais no latviešiem ir Dz. Baltais, kuram astotā vieta.

Pirmo vietu Baltijas supermoto čempionāta kopvērtējumā "SuperQuad" izcīnīja "MX Ādaži" komandas pārstāvis Jānis Žēlastība. Visos trijos posmos – arī pēdējā – viņš ieņēma otrās vietas, un ar to izrādījās pietiekami uzvarai kopvērtējumā. Latvijas čempionāta vērtējumā Ādažu motosportists ieņem otro vietu aiz igauņa Janeka Soidlas.

Amatieru klasē, kurā uzvarēja soms Džimijs Lamminens, otro vietu ieguva Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderis Ivo Savičs un trešo Atis Pārums. Baltijas čempionāta kopvērtējumā triumfēja igaunis Kristjans Sīlaks, bet labākais no latviešiem bija Pauls Timrots – viņam sestā vieta.

Visbeidzot "Street" klasē, kurā startēja tikai Latvijas motobraucēji, pirmās trīs vietas ieguva Lauris Liepiņš, Imants Kalniņš un Ilmārs Uzulnieks. Latvijas čempionāta kopvērtējumā pirmajā trijniekā ir Kalniņš, Gatis Tabūns un Uzulnieks.

"333" ir viena no retajām trasēm Latvijā, kurā var sarīkot supermoto sacensības, kurās apvienota motobraukšana šosejā un motokross. Aptuveni 70 procentus apļa ar īpaši sagatavotiem motocikliem sportisti veic pa asfaltu, bet vienu taisni ar vairākiem tramplīniem – pa grants segumu.