30.07.2013 13:55

Siguldas regbistiem savās mājās otrā vieta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas regbistiem savās mājās otrā vieta Regbija Attīstības asociācija

"DEPO" laukumā Siguldā aizvadīts Regbija Attīstības asociācijas (RAA) rīkotā Latvijas 1. līgas čempionāta trešais posms, kas reizē bija arī Siguldas kausa izcīņa regbijā-7.

Siguldas kausa ieguvēji tika noskaidroti divās finālspēlēs un vēl pagarinājumā līdz "zelta piezemējumam". Mājinieki, regbija klubs (RK) "Sigulda", finālu sasniedza pārliecinoši, neielaižot nevienu piezemējumu, informēja RAA pārstāvis Raimonds Rudzāts.

Lielajā finālā laukuma saimnieki tikās ar sezonas līderiem "Misu". Pirmajā spēlē siguldieši pēc pirmā puslaika nonāca iedzinējos ar nepatīkamo 0:12, taču otrajā puslaikā spēja mobilizēties, veica trīs piezemējumus un uzvarēja visā spēlē ar 21:19. Lai iegūtu savā īpašumā kausu, siguldiešiem bija jāuzvar arī otrajā finālspēlē – zaudējuma gadījumā būtu jāspēlē pagarinājums līdz pirmajam kādas komandas gūtajam piezemējumam.

Otro – izšķirošo – finālspēli veiksmīgāk sāka komanda no Vecumnieku novada, gūstot piezemējumu. Drīz siguldieši pārņēma spēles grožus savās rokās un izvirzījās vadībā ar 7:5, taču tad uz brīdi palika mazākumā tiesnešu piešķirtās dzeltenās kartītes dēļ. Spēlējot vairākumā, "Misa" ātri vien guva divus piezemējumus, kas ļāva izcīnīt uzvaru otrajā finālspēlē.

Sekoja pagarinājums, kurā veiksmīgākie izrādījās sezonas līderi, gūstot piezemējumu un svinot dramatisku uzvaru visā turnīrā. Tas viņiem bija jau otrais triumfs trijos finālos šosezon. Pagarinājums bija nepieciešams arī mazajā finālā par 3. vietu, kurā veiksmīgākie izrādījās RK "Saldus" regbisti, pārspējot "Rīgas Tiltus".

Sezonas kopvērtējumā pārliecinošā vadībā ir "Misas" regbisti, kuriem trijos posmos ir iekrāti 17 punkti. Otro un trešo vietu dala "Saldus" un "Mītava" ar 8 punktiem, punkts mazāk ir RK "Sigulda". Vēl šosezon ir paredzēti divi posmi, kuros siguldiešiem ir visas iespējas situāciju turnīra tabulā uzlabot, – 6. oktobrī Jelgavā un 20. oktobrī Jūrmalā.