30.07.2013 12:07

Babītes novadā noteikti Baltijas labākie loka šāvēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Divās no piecām kategorijām Salas pagasta "Babītēs" notikušajās sacensībās uzvaras izcīnīja Latvijas sportisti, laureātu vidū arī loka šāvēji no Pierīgas.

Olimpiskā loka klasē dāmām pēc kvalifikācijas sacensībām un turnīrcīņu pirmajām kārtām finālā tikās jūrmalniece Anete Kreicberga un Marina Rjabkova no Babītes novada, – ar 6:4 pārāka izrādījās A. Kreicberga, kura līdz ar to kļuva par Baltijas čempioni.

Trešajā vietā ierindojās Sireta Luika no Igaunijas, kura dienu iepriekš bija uzrādījusi labāko rezultātu kvalifikācijas sacensībās šaušanā no četrām distancēm, bet pusfinālā zaudēja A. Kreicbergai.

Ne tik labi mājiniekiem veicās šaušanā ar olimpisko loku vīriem. Jau izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā – astotdaļfinālā – tikās daudzkārtējais Latvijas čempions Eduards Lapsiņš no Babītes un Inārs Dubkevičs no Inčukalna. Ceturtdaļfinālā iekļuva I. Dubkevičs, bet jau nākamajā kārtā viņš piedzīvoja zaudējumu un sacensības beidza piektajā vietā.

E. Lapsiņam dalīta devītā vieta, labākais no Latvijas loka šāvējiem izrādījās Kārlis Akots Gribulis no Ogres novada (4. vieta), bet par Baltijas čempionu kļuva Pearu Jakobs Ojame no Igaunijas.

Kompaktloka klasē uzvaras izcīnīja rīdziniece Jūlija Oļeksejenko un lietuvietis Vlads Šigausks, bet komandu cīņā Latvijas loka šāvēji ierindojās otrajā vietā aiz igauņiem.