30.07.2013 10:38

Ādažu stiprinieki demonstrē muskuļus Ķekavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu stiprinieki demonstrē muskuļus Ķekavā www.sp.lv

Ķekavas novada sporta svētku ietvaros notika Latvijas kausa izcīņas desmitā posma sacensības pauerliftingā vilkmē no zemes.

Sacensībās deviņās svara kategorijās piedalījās gandrīz piecdesmit spēkavīri un stiprinieces, kuriem svara stieņa pacelšanā no zemes tika doti trīs mēģinājumi.

Svara kategorijā līdz 105 kilogramiem otro vietu izcīnīja biedrības "Spēka pasaule" Ādažu sporta kluba pārstāvis Edgars Pavlovskis, kurš uzrādīja rezultātu 302,5 kg. Viņš tikai par 2,5 kilogramiem atpalika no uzvarētāja Maksima Popova. Ceturto vietu šajā grupā ieņēma cits Ādažu kluba pārstāvis Kalvis Kazaks (265 kg) un sesto – Aleksandrs Buls (225 kg).

Kategorijā līdz 120 kilogramiem trešajā vietā ierindojās "Spēka pasaule" Ādažu kluba sportists Juris Kozlovskis, kurš no zemes pacēla un nofiksēja 250 kg smagu stieni. Uzvarētājs šajā grupā Mārtiņš Majors no kluba "Adrenaline" uzrādīja rezultātu 325 kilogrami, kas, rēķinot pret personisko svaru, bija absolūti labākais sasniegums starp visiem sacensību dalībniekiem.

Vienpadsmit komandu vērtējumā biedrības "Spēka pasaule" Ādažu klubs ierindojās piektajā vietā.

Ķekavā notika arī pauerliftinga pasākumos retāk praktizētās pāru sacensības. Par uzvarētājiem kļuva ludzānietis Aleksandrs Aleksejevs un rīdzinieks Maksims Popovs, kuri divatā no zemes pacēla 615 kilogramu smagu stieni.