30.07.2013 09:37

Sacensībās noskaidros ātrāko Turaidas pils ziņnesi

Autors  www.turaida-muzejs.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sacensībās noskaidros ātrāko Turaidas pils ziņnesi www.turaida-muzejs.lv

Turaidas Pils dienas ietvaros 4. augustā plkst. 17 visi sportisko aktivitāšu cienītāji laipni aicināti piedalīties sprinta skrējienā "Ātrākais ziņnesis" Turaidas pils Galvenajā tornī.

Skrējiena ideja ir sabiedrībai atgādināt seno stāstu par ziņnešiem, kuri viduslaikos steigušies pie bīskapa Turaidā vēstīt par svarīgākajiem notikumiem Rīgā un tās apkārtnē. Sacensību laikā dalībniekiem jānokļūst Turaidas pils skatu laukumā, pārvarot 30 metru distanci un piecus pils torņa stāvus, kopā uzveicot vairāk nekā 100 pakāpienus.

Sprinta skrējiena "Ātrākā ziņneša" tituls pieder Aināram Rukkalnam, kurš 2010. gadā Turaidas pils Galvenajā tornī uzskrēja 31 sekundē. Šogad ikvienam ir iespēja mēģināt pārspēt rekordu un saņemt ātrākā ziņneša titulu un īpašas balvas. Sprinta skrējienā un cīņā par "ātrākā ziņneša" titulu var piedalīties ikviens. Tā dalībnieki startēs pa vecuma grupām, un katrā grupā tiks noskaidroti trīs labākie ziņneši. Reģistrācija sacensībām Turaidas muzejrezervātā sāksies no plkst. 15.30 Turaidas pils pagalmā.