29.07.2013 15:21

Pierīgas superveterāni izcīna medaļas pasaules čempionātā rogainingā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nedēļas nogalē Pleskavas apkārtnē notikušajās 24 stundu orientēšanās sacensībās pirmās trīs vietas tā sauktajā superveterānu grupā dalībniekiem, kas vecāki par 55 gadiem, izcīnījuši Pierīgas sportistu pārstāvētie dueti.

Pasaules čempionātā rogainingā šogad startēja 340 komandas no 20 valstīm, kas sacentās 15 vecuma un dzimuma grupās. Dalībnieku vidū bija 67 Latvijas piedzīvojumu orientēšanās sacensību cienītāji, kuri mājās pārveda septiņas godalgas, tostarp trīs zelta.

Kārtējo pasaules čempiones titulu rogainingā izcīnīja Latvijas visu laiku titulētākā orientieriste siguldiete Alīda Ābola. Kopā ar Imantu Čakli viņa absolūtajā kopvērtējumā uzrādīja 79. rezultātu, bet 55+ vecuma grupā jauktajiem pāriem latviešu duets bija labākais (2230 punktu).

Otro vietu šajā grupā, sasniedzot 86. rezultātu (2210 p.), izcīnīja ādažnieki Ruta un Volli Kukki, bet trešajā ierindojās carnikavietis Rolands Laveiķis kopā ar Ligitu Grundi (2180 p. – 90. rezultāts absolūtajā vērtējumā).

Zelta medaļas Latvijas komandai vēl izcīnīja Valters Kaminskis no Cēsīm un tukumniece Anita Liepiņa jauktajā veterānu (40+) grupā, kā arī jelgavnieces Māra Bolšteina un Velta Zjatkova ultraveterānu (65+) grupā.

Rogainings ir komandu orientēšanās sporta veids, kas parasti ilgst 24 stundas. Meklējamajiem kontrolpunktiem ir dažāda vērtība punktu izteiksmē, turklāt par laika limita pārsniegšanu tiek piešķirti soda punkti.