29.07.2013 16:26

FOTO: Frisbijā salaspiliešiem bronza, salaspilietēm zelts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Frisbijā salaspiliešiem bronza, salaspilietēm zelts Krišjānis Grantiņš

Salaspils stadionā notikušajā Latvijas čempionātā sporta spēlē ar lidojošo disku par medaļām sieviešu un vīriešu konkurencē divas dienas sacentās desmit komandas.

Dāmu konkurencē, uzvarot visās spēlēs, Latvijas čempioņu titulu pārliecinoši nosargāja Salaspils frisbija kluba komanda. Pirmajā posmā grupas turnīrā salaspilietes sāncenses pieveica ar graujošiem rezultātiem 11:0 (divreiz), 11:1 un 11:2, pusfinālā ar 15:2 pieveica Latvijas U-20 jaunkundžu izlasi, bet finālā uzvarēja "Ultimate Decision" komandu no Rīgas 15:7.

Trešajā vietā ierindojās komanda "Sexy Legs" no Igaunijas.

Vīru turnīrā "Salaspils WT" vienība grupas turnīrā izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja zaudējumu 7:11 pret "Ultimate Decision" frisbijistiem. Pusfinālā salaspiliešiem pretī nāca kaimiņi no Ogres – "Outlawz", kuri pirmajā posmā tika pārliecinoši pieveikti (11:4). Šoreiz ogrēniešiem sīvā cīņā izdevās revanšs 15:12, un laukuma saimnieki nolika čempionu pilnvaras.

Spēlē par trešo vietu "Salaspils WT" ar 15:5 pārliecinoši uzvarēja Latvijas U-20 izlasi un izcīnīja bronzas medaļas, bet finālā "Ultimate Decision" frisbija komanda ar 15:10 pārspēja "Outlawz", pēc gada pārtraukuma atgūstot Latvijas čempionu titulu.

Abas Salaspils komandas nopelnīja frisbijam raksturīgo speciālbalvu par "spēles garu", ko piešķir visgodīgāk spēlējošajai vienībai (frisbijā nav tiesnešu). Šo vērtējumu, izmantojot speciālu sistēmu, turnīra gaitā veido pretinieku komandas.

Salaspilieši dominēja arī individuālo balvu pasniegšanā. Par dāmu čempionāta vērtīgāko spēlētāju, rezultatīvāko piespēlētāju un rezultatīvāko spēlētāju aizsardzībā atzina Daci Cīruli, bet Santa Možeika izpelnījās rezultatīvākās ķērējas titulu. Savukārt vīru turnīra vērtīgā spēlētāja balvu ieguva Reinis Otisons, kurš arī kļuva par rezultatīvāko piespēlētāju, bet Roberts Apinis bija turnīra rezultatīvākais ķērējs.