29.07.2013 12:09

Pierīgas motobraucēji labākie starp jaunākajiem un vecākajiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Leons Kozlovskis Leons Kozlovskis motokross.lv

Nedēļas nogalē Stelpē aizvadītas Eiropas čempionāta Austrumeiropas zonas sacensības motokrosā 65 kub. cm un 85 kub. cm klasēs, kā arī Baltijas Motociklistu asociācijas (BMA) čempionāts 50 kub. cm, veterānu un dāmu klasēs.

Uzvaru 50 kubikcentimetru klasē bērniem izcīnīja Edvards Bidzāns no Mārupes novada automotokluba "Bieriņi". Pirmajā braucienā viņš finišēja pirmais, bet otrajā ierindojās trešajā vietā, ar ko pietika uzvarai kopvērtējumā. Otrajā vietā ierindojās Kārlis Alberts Reišulis, kurš bija otrais abos braucienos, bet trešajā – igaunis Miks Kallions.

Veterānu klasē kārtējo reizi nepārspēts abos braucienos palika Leons Kozlovskis no "MX Ādaži" komandas, svinot pārliecinošu uzvaru kopvērtējumā. Otro vietu ieņēma Aleksandrs Giruts no Baltkrievijas, bet sestais abos braucienos un arī kopvērtējumā bija "Bieriņu" braucējs Jānis Bidzāns.

Baltijas Motociklistu asociācijas čempionāta kopvērtējumā pārliecinošu uzvaru svinēja Latvijas komanda.

Eiropas čempionāta Austrumeiropas zonas sacensībās 65 kub. cm klasē līdz 12 gadus veciem motokrosa braucējiem labākais no mājiniekiem bija Kristiāns Freimanis, kurš cīņā ar konkurentiem no Krievijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas, Čehijas un Ukrainas izcīnīja piekto vietu. Uzvarēja igaunis Allars Pents.