29.07.2013 09:02

"Garkalne/Livonia" regbisti Latvijas kausa pusfinālā negaidīti zaudē valmieriešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti Latvijas kausa pusfinālā negaidīti zaudē valmieriešiem Zigismunds Zālmanis, NIkon

Svētdien Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, Latvijas regbija kausa izcīņas otrajā pusfināla spēle vieni no Latvijas čempionāta līderiem "Garkalne/Livonia" regbisti ar 31:33 piekāpās komandai "Valmieras fēnikss", kas finālā 3. augustā Upesciemā tiksies ar Ķekavas novada klubu "Miesnieki".

Laukuma saimnieki pirmo puslaiku pabeidza savā labā ar 20:17, minimālo pārsvaru sīvā cīņā nosargāja līdz mača beigām un pirmo reizi iekļuva Latvijas kausa finālā. Jāpiebilst, ka "Garkalne/Livonia" komanda spēli Valmierā aizvadīja bez vairākiem saviem lietuviešu leģionāriem.

Pārsteigumu par negaidīto pusfināla iznākumu Latvijas Regbija federācijas preses dienestam pauda arī "Valmieras fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa: "Tomēr jāatzīst, ka visu aizvadīto nedēļu mērķtiecīgi strādājām, lai gūto šo panākumu. Piespiedām sāncenšus spēlēt ātri pa malām, un tas deva vajadzīgo efektu. Tā arī uzvarējām, labi aizvadot cīņas un pārņemot bumbas kontroli." Savā komandā treneris īpaši uzteica Mārtiņu Bērziņu, Rihardu Zalti, Dāvi Bajāru un siguldieti Miku Ozolu, kurš Valmieras klubam palīdz kausa izcīņas mačos.

Savukārt "Garkalne/Livonia" treneris Vilmārs Sokolovs, apsveicot valmieriešus ar godam nopelnītu uzvaru, atzina, ka viens no galvenajiem zaudējuma iemesliem bija daudzās tehniskās kļūdas: "Bumba svarīgākajās epizodēs krita ārā no rokām..."

Latvijas kausa izcīņas fināls notiks sestdien, 3. augustā, Upesciema stadionā, kur plkst. 14 spēkiem mērosies regbija klubs "Miesnieki" un "Valmieras fēnikss".