28.07.2013 19:16

Ģirtam Bricim divas uzvaras Pasaules kausa posmā Kleistos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirtam Bricim divas uzvaras Pasaules kausa posmā Kleistos Latvijas Jātnieku federācija

Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis pirmās vietas divos maršrutos izcīnīja ar diviem dažādiem zirgiem, apliecinot viena no labākajiem Latvijas jātniekiem reputāciju.

Sestdien Centrāleiropas zonas Ziemeļu līgas Pasaules kausa izcīņas posmā šķēršļu pārvarēšanā notika trīs sacensības, un divās no tām uzvaras izcīnīja Ģirts Bricis.

Ceturtajā maršrutā ar 125 un 130 cm augstiem šķēršļiem un handikapu, kurā piedalījās sportisti ar 6–7 gadus veciem zirgiem, tikai septiņi pāri distanci beidza bez soda punktiem. Ātrākais no viņiem bija Bricis ar zirgu Carlord, tuvākos sāncenšus apsteidzot par nepilnām divām sekundēm.

Kā zināms, sacensību pirmajā dienā vienās no sacensībām Bricis ar Carlord izcīnīja trešo vietu, bet svētdien septītajā maršrutā (125 un 130 cm augsti šķēršļi) ieņēma sesto vietu.

Pasaules kausa otrās dienas pēdējā maršrutā ar 140 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu uz laiku startēja 52 pāri, un tikai pieciem izdevās pamatdistanci beidza soda punktiem. Pārlēkšanā visātrāk un bez kļūdām distanci veica Ģ.Bricis ar zirgu Emilia Jolie JB. Viņi par nepilnām divām sekundēm apsteidza Kristapu Neretnieku ar Continue, kuri svētdien triumfēja Pasaules kausa posma galvenajās "Grand Prix" sacensības ar 160 cm augstiem šķēršļiem.

"Šī sezona man ir ļoti veiksmīga visā tās līdzšinējā garumā, jo zirgi ir labā formā, un man izdodas viņiem to saglabāt. Turklāt tas ir visgrūtākais – regulāri piedalīties sacensībās un saglabāt vēlmi sacensties gan pašam, gan zirgiem. Tas iespējams tikai tad, ja ir harmoniska sajūta sadzīvē, laba zirgu pašsajūta un komandas darbs, kas kopā ļauj pilnvērtīgi strādāt un tad arī sasniegt panākumus. Šiem zirgiem tas ir tikai sportiskās gaitas sākums, kurā jau tagad sasniegti kvalitatīvi rezultāti," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests citē Ģirtu Brici.

"Esmu ļoti priecīgs par sadarbību ar divu ļoti augstas kvalitātes zirgu līdzīpašnieku Aleksandru Vasiļjevu. Prieks, ka šogad Pasaules kausa posma sacensībās ir fantastiski laba, pacilājoša atmosfēra. Visi dienesti strādā augsti profesionāli – tiesneši, administrācija un citi, kas jātniekiem dod iespēju ērti un viegli startēt. Valda miers un arī patīkams nacionālais gars, ko papildina tautastērpos ģērbtās meitenes apbalvošanas ceremonijās."

Vairākos maršrutos startēja Laura Penele ar Progresu no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri". Piektajā maršrutā (130 cm augsti šķēršļi) viņa ierindojās 16. vietā, uzrādot labāko rezultātu no Latvijas jātniekiem, bet astotajā maršrutā (135 cm) bija četrpadsmitā.

Pasaules kausa posma programmas ietvaros notiek arī sacensības junioriem, jaunzirgiem un amatieriem. Sestdien sacentās 1. un 2. grupas amatieri maršrutā ar 105 un 115 cm augstiem šķēršļiem un handikapu. Dubultuzvaru 25 sportisko pāru konkurencē izcīnīja sporta kluba "Sport de Lux" pārstāves Kate Ansone ar zirgu Chandra H un Lauma Birzniece ar Calistro.