28.07.2013 12:59

FOTO: Ikšķilē noteikti Latvijas čempioni krostriatlonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ikšķilē noteikti Latvijas čempioni krostriatlonā Krišjānis Grantiņš

Ikšķiles novadā pie Dubkalnu karjera aizvadīts Latvijas čempionāts krostriatlonā, kura dalībnieki dažādās distancēs un vairākās vecuma grupās sacentās peldēšanā, kalnu riteņbraukšanā un krosa skriešana.

Elites grupā vīriem startēja 15 dalībnieki, kuri peldus veica vienu kilometru, uz divriteņa 30 km un noskrēja 10 kilometrus. Par uzvarētāju kļuva valmierietis Jānis Melbārdis, kurš finišēja pēc divām stundām, 26 minūtēm un 12 sekundēm. Otro vietu ieņēma Gints Skroderis no Rīgas, bet trešais finišu sasniedza mājinieks, ikšķilietis Artis Kalveits no "Ironman.lv" komandas. Čempionam viņš zaudēja septiņas minūtes.

Piektajā vietā elites grupas ieskaitē ierindojās Sandris Šika no Ulbrokas (2.43:33), bet minūti pirms viņa finišēja Alvis Krilovskis no Ikšķiles (komanda "Izturība.lv"), kurš izcīnīja pirmo vietu V40 vecuma grupā. Otrais šajā grupā bija mārupietis Toms Pikšēns. V50 grupā attiecīgi pirmo un trešo vietu ieņēma carnikavieši Raimonds Garenčiks (2.47:37) un Arvils Andersons.

V60 grupā senioriem trešajā pozīcijā ierindojās Laimonis Daugavietis no Carnikavas, kurš 0,4 + 15 + 5 km garo distanci veica stundā, 44 minūtēs un vienā sekundē. Savukārt šajā pašā distancē vīru veselības grupā, kurās bija lielākais dalībnieku skaits (43), septīto vietu ieņēma Ikšķiles komandas "Izturība.lv" pārstāvis Ēriks Cērpe.

Bērniem un veselības grupas dalībniecēm tika piedāvāta 0,2 + 7,5 + 2,5 km gara distance. Dāmu konkurencē otro vietu izcīnīja Zane Muceniece no Ikšķiles (52:45), bet piekto un sesto vietu ieņēma ikšķilietes Kristīne un Anna Marija Kalveites. Sacensībās puišiem līdz 12 gadu vecumam sestajā vietā ierindojās Edgars Galimžanovs no Carnikavas (49:33).