27.02.2012 13:36

Video: carnikavieši izbauda slēpošanas priekus

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Video: carnikavieši izbauda slēpošanas priekus www.adventures.lv

Šomēnes, kad ziemīgie laika apstākļi lutināt lutina, daudzi carnikavieši un viesi no galvaspilsētas un citiem Pierīgas apgabaliem nododas aktīviem ziemas priekiem, slēpojot pašu un vietējo entuziastu izveidotās trasēs.

Tā carnikavietes Vita un Evija «TV Spektrs» atklāj, ka slēpošana visai ģimenei ir vaļasprieks.

Carnikavas novada sporta centra vadītājs Roberts Raimo stāsta, ka trasē, 15 kilometru garā aplī, no Garciema līdz Carnikavai pamatā slēpo vietējie iedzīvotāji, kuri šim vaļaspriekam nododas vienreiz, divreiz nedēļā, bet spēcīgākie katru dienu.

Arī carnikavieši Ginta un Aivars priecājas, kad uzsnieg vairāk, jo tad vietām tiek nosegti zari un sūnas, kas var traucēt slēpošanai. Viņi paši piedalījušies arī trases veidošanā, tādēļ tajā pazīst vai katru pēdu un pagriezienu. Turklāt neviena nedēļas nogale nav pagājusi, kad nebūtu iziets pašu veidotajā, iemītajā un tādēļ iemīlētajā slēpošanas trasē.

Interesentu skaits par slēpošanas iespējām Carnikavas pusē tikai pieaug, atklāj R. Raimo un teic, ka cilvēki aizvien nopietnāk pa to domā, piemēram, iegādājoties jaunus slēpju komplektus un ekipējumu.

Slēpošanas iespējas gar jūras krastu ārā izvilinājušas ne tikai vietējos, bet arī rīdziniekus. Tā, piemēram, slēpošanas entuziasts Lauris Lizbovskis, kurš savukārt vasarā nodarbojas ar skriešanu, atklāj, ka ļoti patīkami ir slēpot tieši ne tikai gar jūras piekrasti, bet pašu ledu, jo tā virsma ir gandrīz ideāla – gluda un līdzena.

Tāpat sižeta veidotājiem izdevās sastapt bijušo Latvijas izlases dalībnieci Ilzi Tjarvi no Garciema, kura joprojām ziemas laikā ar šo sporta veidu nodarbojas ikdienā, piekopjot kā vaļasprieku.