24.07.2013 16:49

Jūrmalas seniori no Jēkabpils atgriežas ar medaļām; visražīgākie vieglatlēti

Autors  www.jurmala.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas zelta meitenes stafešu skrējiena uzvarētājas – Solvita Kaļva, Dace Faituša, Sanda Erbsa, Anna Titova. Jūrmalas zelta meitenes stafešu skrējiena uzvarētājas – Solvita Kaļva, Dace Faituša, Sanda Erbsa, Anna Titova. www.jurmala.lv

Latvijas senioru sports jūlijā svinēja savu pusgadsimta jubileju, kam par godu Jēkabpilī norisinājās Latvijas Sporta veterānu savienības pašvaldību 50. jubilejas sporta spēļu finālsacensības.

Sporta senioru sporta spēles aizsākās pirms 50 gadiem ar diviem sporta veidiem un 18 sportistiem, tagad šīs sporta spēles notiek jau 22 sporta veidos ar 4766 lielu dalībnieku skaitu no 43 pašvaldību un sporta klubu komandām. Arī jūrmalnieki katru gadu arvien pārliecinošāk piesaka savu varēšanu senioru sporta kustībā. Tam par vērā ņemamu pierādījumu ir 2012. gadā izcīnītās 1. vietas gan pilsētu vērtējumā, gan absolūtajā kopvērtējumā republikā.

Uz Jēkabpils finālsacensībām jūrmalnieki aizbrauca ar sakrātām četrām zelta, piecām sudraba un trīs bronzas medaļām. Taču ar to nav gana, lai tiktu atkal republikas uzvarētāju godā, jo Rīgai pūrā ir septiņas zelta medaļas un turpat jau ir arī Daugavpils pilsētas komanda. Tāpēc jūrmalnieki centās un izcīnīja 1. vietu rokasbumbā kungiem 45+ vecuma grupā, kur komandā spēlēja G. Korzāns, N. Gulbis, I. Dumarāns, A. Dudarevs, E. Ostreiko, G. Švābe, A. Pilskalns, J. Skrebelis.

Mazliet pietrūka līdz uzvarai futbolistiem – 2. vieta (komandā spēlēja I. Karpušovs, J. Seņkovs, V. Lazarenko, I. Kutepovs, R. Smirnovs, N. Poļakovs, D. Želtovs, O. Voroņins, V. Timošeks) un volejbolistu kungiem 45+ grupā, kuri arī izcīnīja 2. vietu (komandā D. Ribakovs, Č. Strižko, V. Losevs, F. Ivanovs, A. Jevsejevs, P. Holodņuks, N. Smirnovs, R. Princs).

Mazliet vairāk veiksmes pietrūka senioru sievietēm volejbolā 40+, kuras izcīnīja 4. vietu. Tāpat arī šogad izcēlās Jūrmalas vieglatlētu komanda ar 58 izcīnītām medaļām, no tām 37 zelta, 12 sudraba un 9 bronzas, sasniegtiem rekordiem un pārliecinošām uzvarām četrās stafetēs, kas ļāva Jūrmalas pilsētas komandai izcīnīt pārliecinošu 1. vietu visu komandu vērtējumā ar 401 punktu, atstājot aiz sevis Rīgas pilsētas komandu ar 395 punktiem un Tukuma novada komandu ar 391 punktu. Tagad jūrmalniekiem pūrā sešas zelta medaļas, septiņas sudraba un trīs bronzas medaļas, turklāt izšķirošo – zelta – medaļu ieguvuši tieši vieglatlēti.

Šīs sacensības bija starptautiskas, ar 51 sportista piedalīšanos no Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas.