23.07.2013 13:13

MTB XCO čempionāta medaļas sadalītas Riekstukalnā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Baldones novada Riekstukalnā aizvadīts Latvijas čempionāts olimpiskajā kalnu riteņbraukšanas krosā (MTB XCO). Laureātu vidū vairākās vecuma grupās izdevās iekļūt arī dažiem Pierīgas novadu pārstāvjiem.

Atšķirībā no citām kalnu riteņbraukšanas sacensībām Latvijas čempionātā MTB XCO krosā dalībniekiem bija jābrauc pa paaugstinātas grūtības trasi. Tajā netrūka tehniski sarežģītu nobraucienu, mākslīgo šķēršļu, tramplīnu un stāvu kāpumu. Atkarībā no vecuma dalībniekiem 4,3 kilometru garais aplis bija jāveic no divām līdz sešām reizēm.

Par Latvijas čempionu jaunākajā vecuma grupā (1999./2000. g. dz.) zēniem kļuva Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) audzēknis Kristofers Bindemanis, kurš 8,6 kilometrus veica 35 minūtēs un 30 sekundēs. Trešo vietu šajā grupā ieņēma vēl viens ĶNSS pārstāvis Vladlens Gurkins, kurš savam komandas biedram zaudēja trīs minūtes.

25,8 km distancē elites grupā vīriem par uzvarētāju kļuva "Trek-DPA" komandas braucējs Matīss Preimanis, kurš finišēja pēc stundas, 29 minūtēm un 18 sekundēm. Pēdējā no sešiem apļiem viņš iekrāja 25 sekunžu pārsvaru pār ikšķilieti Pēteri Janevicu no "NN sporta kluba". Trešās vietas ieguvējs Didzis Slaidiņš no P. Janevica atpalika par gandrīz astoņām minūtēm.

Vienu vietu aiz godalgotā pjedestāla sacensībās jauniešiem (1997./98. g. dz.) palika Ķekavas novada sporta skolas audzēknis Edgars Maculēvičs – 12,9 km garajā braucienā no trešās vietas ieguvēja viņš atpalika par 47 sekundēm. Par uzvarētāju šajā grupā kļuva Tomass Kārlis Iļjenko.

Pārējās grupās Latvijas čempionu titulus izcīnīja: Mārtiņš Blūms (junioriem), Dana Rožlapa (dāmām), Rūta Brakovska (jaunietēm), Roberts Draugs, Gunārs Dzalbs un Jānis Kleinbergs (trijās grupās veterāniem).