22.07.2013 15:56

Carnikavas riteņbraucējam Eiropas čempionāta bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Carnikavas riteņbraucējam Eiropas čempionāta bronza www.ceskysvazcyklistiky.cz

Svētdien Čehijas pilsētā Olomoucā norisinājās Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā sportistiem vecumā līdz 23 gadiem (U-23). 160 kilometru garajā distancē bronzas medaļu Latvijai izcīnīja carnikavietis Toms Skujiņš.

Sacensību organizatori dalībniekiem bija sagatavojuši 160 kilometru garu distanci, kas bija izvietota 15 apļos. Katrā aplī riteņbraucējiem bija jāpievar trīs kilometru garš kāpums, kā arī bruģa posms, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Lai arī distances sākumā vairāk nekā 100 sportistu lielā grupa, par spīti masu kritienam, turējās kopā, tomēr pamazām no tās atbira arvien vairāk riteņbraucēju. Tuvojoties finišam, no vadošās grupas atrāvās astoņi sportisti, viņu vidū arī T. Skujiņš. Lai arī grupa centās bēgļus noķert, tomēr velti. Pēdējā aplī T. Skujiņš bieži bija atrāviena vadībā, tomēr aizbēgt no konkurentiem viņam neizdevās.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēdējā kāpumā un tam sekojošajā nobraucienā. Cīņā par Eiropas čempionāta zeltu ātrākais izrādījās Beļģijas riteņbraucējs Šons de Bī, bet uzreiz aiz viņa sekoja mājinieks Petrs Jakocs un Toms Skujiņš. Pēc rūpīga foto finiša izvērtēšanas Eiropas čempionāta sudraba godalgu ieguva P. Jakocs, bet T. Skujiņš tika pie bronzas, kas ir viņa karjeras līdz šim lielākais sasniegums Eiropas un pasaules čempionātos.

Jau ziņots, ka Toms Skujiņš šosezon uzvarējis Miera velobraucienā Čehijā un izcīnījis trešo vietu vienas dienas velobraucienā Zviedrijā, bet Latvijas čempionātā ieņēma trešo vietu pieaugušo konkurencē un kļuva par uzvarētāju U-23 vecuma grupā.