22.07.2013 15:09

Eiropas Jaunatnes olimpiādē Pierīgas sportisti divreiz astoņniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eiropas Jaunatnes olimpiādē Pierīgas sportisti divreiz astoņniekā olimpiade.lv

Veiksmīgākais no četriem Pierīgas novadu pārstāvjiem Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā, kas pagājušajā nedēļā notika Nīderlandes pilsētā Utrehtā, bija Carnikavas džudists Ralfs Rūsiņš.

Sacensībās svara kategorijā virs 90 kilogramiem Ralfs pirmajā kārtā bija brīvs, otrajā uzvarēja Kadiru Bingolu no Turcijas, bet ceturtdaļfinālā piekāpās vēlākajam olimpiādes čempionam Ruslanam Šahbazovam no Krievijas.

Gandarījuma turnīrā par trešo vietu un bronzas medaļu R. Rūsiņš vispirms pārspēja igauni Tanelu Karro, bet izšķirošajā cīņā zaudēja Juram Spijkersam no Nīderlandes un ierindojās piektajā vietā. Starp citu, Ralfs Rūsiņš bija Latvijas delegācijas karognesējs Jaunatnes olimpiādes atklāšanas ceremonijā.

Džudo sacensībās startēja vēl viena Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkne – ādažniece Anita Aiga Bērziņa. Diemžēl sacensībās kategorijā līdz 52 kg viņa jau pirmajā cīņā piekāpās Anai Heberlei no Slovēnijas.

Šāgada Latvijas Jaunatnes olimpiādes čempions vesera mešanā Eļčins Vorobjovs no Salaspils 15 dalībnieku konkurencē ierindojās astotajā vietā. Otrajā mēģinājumā sasniegtie 62,24 metri tobrīd ļāva viņam pakāpties uz sesto pozīciju. Turpinājumā divi konkurenti E. Vorobjova rezultātu pārspēja, bet pašam Latvijas vieglatlētam veseri tālāk raidīt neizdevās. Uzvarētājs ungārs Halass rīku raidīja 74,63 metrus tālu.

Pieticīgus rezultātus uzrādīja vingrotājs Edgars Uļukins no Salaspils. Daudzcīņas kvalifikācijā viņš veica tikai trīs vingrojumus no sešiem un labākajā no tiem – uz stieņa – uzrādīja 48. punktu summu (vēl bija divas 75. vietas). Vingrošanas sacensībās piedalījās 87 jaunie sportisti.

Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā piedalījās 49 Eiropas valstu sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Latviju šajā pasākumā pārstāvēja 51 sportists, kas startēja sešos individuālajos sporta veidos. Vienīgo medaļu Latvijai sarūpēja šķēpmetējs Patriks Gailums, kurš izcīnīja bronzas godalgu.