22.07.2013 13:34

Superkausa Igaunijas posmā "MX Ādaži" braucējiem divas uzvaras

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Superkausa Igaunijas posmā "MX Ādaži" braucējiem divas uzvaras www.superkauss.lv

Leons Kozlovskis un Edgars Meņģelis uzvar abos braucienos un nostiprinās līderpozīcijās populāro motokrosa sacensību kopvērtējumā.

Šīs sezonas priekšpēdējais ceturtais "Monster Energy Superkausa" izcīņas posms svētdien risinājās Tartu pusē. Kā ierasts, uzvarētāji tika noskaidroti piecās klasēs, un divās no tām uzvarēja "MX Ādaži" komandas sportisti.

Senioru klasē, par spīti plašajai igauņu pārstāvniecībai abos braucienos, uzvaras izcīnīja Leons Kozlovskis. Viņš šosezon tā arī nav piedzīvojis zaudējuma rūgtumu un ar maksimālo punktu skaitu (240) ir šīs klases līderis. Otrajā vietā esošais Raimonds Baltgalvis no viņa atpaliek par 12 punktiem (par uzvaru braucienā pienākas 30 punkti).

Kvadriciklu klasē, uzvarot abos braucienos, savu pārākumu Baltijas mērogā abos braucienos apliecināja Edgars Meņģelis. Ceturto vietu posma kopvērtējumā ieņēma cits "MX Ādaži" pārstāvis Raivis Soote, kurš atsevišķos braucienos finišēja sestajā un ceturtajā pozīcijā.

Desmito vietu ieņēma Ādažu komandu pārstāvošais igaunis Kaspars Kangurs, bet 13. vietu – Jānis Saldavs. Savukārt Kārlis Bole un Rinalds Dišlers-Kirilko vienā no braucieniem nefinišēja un posma kopvērtējumā spiesti samierināties ar vietām otrā desmitnieka beigās.

Kvadru klases kopvērtējumā pārliecinoši pirmais ir Edgars Meņģelis (277 punkti), otro vietu ieņem Raivis Soote (236 p.), sesto Jānis Saldavs (200) un septīto Rinalds Dišlers-Kirilko (195).

Vēl jauniešu klasē "MX Ādaži" komandu pārstāvēja un 23. vietā ierindojās Matīss Siliņš (braucienos 21. un 22. vieta).

Prestižākajā "MX Pro" klasē spēcīgajā konkurencē uzvaras visos trijos braucienos izcīnīja Matīss Karro. Otrais bija igaunis Tanels Leoks, bet trešais – Toms Macuks no Baložiem. Pirmajā braucienā viņš ieņēma piekto vietu, otrajā finišēja trešais, bet trešajā – otrais.

"Monster Energy Superkausa" sezonas pēdējais piektais posms notiks 15. septembrī Saldū, Bērzu mototrasē.