22.07.2013 12:02

Ropažos aizvadītas Kartinga skolas pirmās sacensības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos aizvadītas Kartinga skolas pirmās sacensības www.333.lv

Sacensības sporta kompleksā "333" notika pieredzējušo autosportistu Haralda Šlēgelmilha un Otto Birznieka vadībā, kuri ar audzēkņu sniegumu un sacensībām kopumā bija ļoti apmierināti.

Sacensībās, kas notika ar Latvijas Automobiļu federācijas un Ropažu novada pašvaldības atbalstu, kopumā piedalījās 24 dalībnieki, kas sacentās trijās vecuma grupās: 6–9, 10–12 un 13–18 gadus veciem kartingistiem. Jāņem vērā, ka lielākajai daļai Kartinga skolas audzēkņu šāda veida sacensības bija kaut kas pilnīgi jauns un līdz šim nepieredzēts.

"Esam nedaudz pārsteigti un vienlaikus arī gandarīti, jo braucienu rezultāti laika izteiksmē bija ļoti blīvi izkārtoti. Kvalifikācijā vairākiem audzēkņiem braucienu laiki atšķīrās tikai par sekunžu desmitdaļām," pavēstīja viena no rīkotājiem Gunita Neikšāne.

10–12 gadus veco grupā trīs dalībnieki saņēma vienādu punktu skaitu un izšķirošais bija otrais brauciens, kas arī veidoja kopvērtējuma rezultātu un noteica audzēkņu vietas uz pjedestāla. 6–9 gadus veco klasē bija vērojams liels progress visas dienas garumā, kas, ļoti iespējams, skaidrojams ar līdzjutēju – vecāku un draugu – klātbūtni un atbalstu sacensību laikā.

Jaunākajā vecuma grupā pirmās vietas ieguva Tomass Štolcermanis, Roberts Kovaļenko, Valters Jānis Veckalns un Nikola Vende. 10–12 gadus veco grupā labāko trijniekā iekļuva Niklass Neikšāns, Deivids Kostins un Oskars Safonovs, bet 13–18 gadus veco grupā – Gints Zvirbulis, Rendijs Lejiņš un Mārcis Gūtmanis.

Kartinga skolas sezonas noslēguma sacensības plānotas 3. septembrī.

Plašāku fotoreportāžu no pasākuma skatīt šeit.