22.07.2013 11:16

Rupeiks un Kurpnieks septītie Vācijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rupeiks un Kurpnieks septītie Vācijā www.rienwillems.nl

Pēc pasaules motokrosa čempionāta astotā posma baldonieša blakusvāģu ekipāža kopvērtējumā pakāpusies par vienu pozīciju.

Štrasbesenbahas trasē notikušajā Vācijas "Grand Prix" izcīņā Māris Rupeiks ar Haraldu Kurpnieku pirmajā braucienā finišēja septītajā vietā, bet otrajā ieņēma astoto vietu, posma kopvērtējumā ierindojoties septītajā pozīcijā.

Pēc astoņiem posmiem Rupeiks/Kurpnieks ar 197 punktiem pasaules čempionāta kopvērtējumā ieņem sesto vietu, par vienu punktu apsteidzot tuvākos sekotājus čehus Rozehnalus.

Par Vācijas posma uzvarētājiem kļuva pārliecinošie pasaules čempionāta līderi beļģis Bens Adriensens ar līdzbraucēju nīderlandieti Benu van de Bogartu, kuri līdz ar to vēl vairāk nostiprinājušies pirmajā vietā summā (358 p.). Veiksmīgākais no latviešiem bija Kaspars Stupelis, kurš nīderlandieša Etjēna Baksa stūrētajā ekipāžā izcīnīja otro vietu. Savukārt čempionāta kopvērtējumā otro vietu saglabājuši brāļi Jānis un Lauris Daideri (271 p.).

Pasaules čempionāta devītais posms risināsies 4. augustā Kivioli trasē Igaunijā, bet nedēļu vēlāk pasaules labākās blakusvāģu ekipāžas pulcēsies Ķegumā. Pavisam šosezon paredzēti 14 posmi.