22.07.2013 09:52

Vislatvijas Zirgu dienās triumfē ropažnieks Siliņš

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vislatvijas Zirgu dienās triumfē ropažnieks Siliņš www.latvianhorses.lv

Jātnieku sporta sacensībās šķēršļu pārvarēšanā, kas divas dienas notika Jauno jātnieku skolas sporta bāzē Inčukalnā, piedalījās vairāk nekā 180 sportisti un tās vēroja aptuveni 4000 skatītāju.

Par galvenā konkūra maršruta "Citadeles kauss" uzvarētāju kļuva jātnieku sporta kluba "Mežstrazdiņi" pārstāvis ropažnieks Guntars Siliņš ar zirgu Kalgari. Distanci ar 120 cm augstiem šķēršļiem viņš veica 60,9 sekundēs. Otro vietu, atpaliekot par 0,8 sekundēm, ieņēma Jānis Celmiņš ar zirgu Haino-Hanss no Jēkabpils, trešo – Gunita Buliņa ar Lancer Boy no Burtniekiem.

"Bija patiess prieks piedalīties tik labi organizētās sacensībās. Kvalitātes ziņā šīs sacensības atbilst Eiropas līmenim – gan ar ļoti kvalitatīvu laukumu, gan šķēršļiem. Tā iespaidā ne divu dienu starts, ne augstie šķēršļi nesagādāja ne mazākās grūtības," pēc uzvaras rīkotājiem atzina Guntars Siliņš.

Dažāda vecuma jāšanas sporta entuziasti no visas Latvijas un kaimiņvalstu jāšanas sporta bāzēm sacentās tādās disciplīnās kā šķēršļu pārvarēšana no 55 cm ponijiem līdz pat 120 cm augstiem šķēršļiem galvenajā distancē, iejādē, braukšanā ar pajūgiem, sacensībās ar izslēgšanu, dāmu un kungu maršrutos ar īpašiem, radošiem apģērbiem, stafetē, izaicinājuma sacensībās un citās disciplīnās. Īpašas skatītāju ovācijas tika veltītas maršrutam "Ride & Drive", kurā komandas sacentās, gan jājot ar zirgiem, gan braucot ar traktoriem.

Maršrutu uzvarētāju vidū bija Anita Žarinova ar zirgu Čipendeilu no Jauno jātnieku skolas, Sabīne Siliņa ar Oniks no Ķekavas novada kluba "Mežstrazdiņi", Aiga Silavniece ar Dionu Haleju un Agnese Kukaine ar Kohinuru (Jaunmārupes klubs "Temperaments"), Tīna Dreimane ar poniju Black Velvet un Emīlija Paškeviča ar Albert (Garkalnes klubs "Meždruvas-1"), Andris Jurševskis ar Rituālu un Anna Beļska ar Geitu (Upesciema klubs "Kriķi"), kā arī Sandra Žvibule ar Aforu (JSK "Mežstrazdiņi").

Pasākums Vislatvijas Zirgu dienas tika īstenots Valsts Lauku tīkla aktivitāšu ietvaros, to organizēja biedrība "Jauno jātnieku skola" un jātnieku klubs "Viktorija". Zirgu dienās bija iespējams iepazīt zirgus kā draugus, komandas biedrus, palīgus ārstnieciskajā terapijā, kā arī vērot dažādas jāšanas sporta disciplīnas un suņu sacensības, poniju parādi, Latvijas šķirnes zirgu skati, reitterapijas un pajūgu braukšanas paraugdemonstrējumus.