19.07.2013 10:57

Garkalnes "Livonia" regbijisti pieveic LMT/"Ežus"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalniešu spraigā spēle ar LMT/"Ežiem". Garkalniešu spraigā spēle ar LMT/"Ežiem". www.draugiem.lv/livonia-rugby

Latvijas regbija čempionāta septītās kārtas spēlē 18.jūlijā "Garkalne"/"Livonia" komanda Juglas stadionā ar 48:31 (22:11) uzvarēja LMT/"Eži" vienību.

LMT/"Eži" vienībai tas šosezon bija pirmais zaudējums, savukārt "Garkalne"/"Livonia" komandai – sestā uzvara. "Garkalne"/"Livonia" turnīra tabulā tagad ieņem pirmo vietu ar 30 punktiem, bet LMT/"Eži" ir otrie ar 25 punktiem, vēsta aģentūra LETA. "Kad ievērojām spēles disciplīnu, viss bija kārtībā. Otrajā puslaikā, sajutuši pārsvaru, vīri sāka pat nedaudz ākstīties. Un secinājums bija viens – tā spēlēt nevar. Paši vēlāk mocījāmies, jo LMT/"Eži" nav tā komanda, kuru varētu vinnēt uz vienas kājas. Guvām labu mācību, ka nedrīkst priekšlaikus atslābināties," citēts uzvarētāju komandas treneris Vilmārs Sokolovs.

"Šī spēle būtībā neko neizšķīra ne mums, ne sāncenšiem, jo abi esam jau nodrošinājuši vietas labāko četriniekā. Tāpēc arī pirmajā puslaikā eksperimentējām ar sastāvu, laukumā vairāk laižot jaunos regbistus. Diemžēl mača otrajā daļā traumas guva pieredzējušie Mikus Kalniņš un Ingus Aivars. Problēmas bija pirmajā līnijā. Toties tagad zinām savus mīnusus, pie kuru novēršanas būs jāstrādā treniņos," izcēla LMT/"Eži" treneris Juris Straume.

Nākamā Latvijas regbija meistarsacīkšu spēle notiks piektdien, 26.jūlijā, kad Rīgas Tehniskās koledžas stadionā plkst.19.30 "Miesnieki" uzņems LMT/"Eži" vienību. Tas vienlaikus būs arī Latvijas kausa izcīņas pusfināla mačs. Latvijas čempionātā regbijā šogad atkal piedalās astoņas komandas – divdesmit otrajā Latvijas čempionātā startē tās pašas komandas, kas pērn rudenī noslēdza iepriekšējo sezonu.

Līdzīga kā pirms gada ir arī meistarsacīkšu izspēles formula. Vispirms visas astoņas vienības aizvadīs vienu apli, pēc kura sadalīsies divos četriniekos, izcīnītos punktus līdzi neņemot. Turpinājumā katrs kvartets aizvadīs vēl divus apļus – pirmais cīņā par čempionu titulu un medaļām, kā arī ceturto vietu, bet otrais par piekto līdz astoto vietu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā triumfēja LDE/"Miesnieki". "Miesnieku" sistēmas klubs Latvijas čempionātā uzvarēja pirmo reizi kopš 2001.gada, kad labākā bija "Rīgas miesnieka" komanda. Toreiz "Miesnieki" bija triumfējuši piecus gadus pēc kārtas. LDE/"Miesnieki" iepriekšējā sezonā kļuva arī par Latvijas kausa ieguvējiem.