12.07.2013 12:04

Mārupes riteņbraucējs Salaspilī uzreiz aiz līdera

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. publicitātes

Kaspars Launerts (Veikals "Veloprofs") atkārtoti izcīnījis uzvaru "FILTER Individuālā brauciena kausa" Salaspils trasē, izvirzoties arī par līderi seriāla kopvērtējumā. Sieviešu konkurencē ātrākā Dana Rožlapa ("MySport Stevens").

10. jūlijā Salaspilī norisinājās "FILTER Individuālā brauciena kauss 2013", 4. posms. Dalībnieki sacentās 12 km garā distancē pa Salaspils novada ceļiem. Šī bija tehniski sarežģītākā no visām seriāla trasēm.


Tāpat kā pirmajā posmā, kaut gan neuzstādot jaunu trases rekordu, bet sasniedzot arī teicamu rezultātu, par uzvarētāju kļuva Kaspars Launerts – 0:16:23. Jāuzteic arī Sanda Āķa ("Rietumu Delfin") uzstādītais rezultāts (+13 sek) un izcīnīta 1. vieta V-30 vecuma grupā. No uzvarētāja atpaliekot 24 sekundes, trešajā vietā ierindojās mārupietis Rihards Bartuševics ("Trek/DPA"). Sieviešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Dana Rožlapa. Apsteidzot ne mazums vīriešu, Danas ieņemtā 14. vieta kopējā vērtējumā un uzstādītais vidējais ātrums – 39,9km/h – ir vērā ņemams rezultāts sieviešu konkurencē ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā līmenī.

Pēc aizvadītiem četriem posmiem kopvērtējumā pirmo vietu ar 1430 punktiem ir vadību ir pārņēmis K. Launerts. Otrajā vietā, atpaliekot tikai par 9 punktiem, sīvu konkurenci izrāda R. Bartuševics. Trešais labākais joprojām S. Āķis. Komandu vērtējuma vadībā šobrīd atrodas "Skandi Motors" braucēji.

Nākamais sacensību posms norisināsies 31. jūlijā Garkalnē. Šoreiz dalībnieki sacentīsies 20 km komandu braucienā – braucēji startēs komandā ik pēc 60 sekundēm trīs līdz sešu cilvēku sastāvā. Ja nav partneru, tad ir iespējams startēt individuāli vai nepilnā sastāvā. Paredzams, ka šis posms ieviesīs vērā ņemamas izmaiņas seriāla kopvērtējumā.