09.07.2013 08:31

Mārupiete Airisa Penele ar zirgu Ravelu izcīna Latvijas čempiones titulu iejādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupiete Airisa Penele ar zirgu Ravelu izcīna Latvijas čempiones titulu iejādē Latvijas Jātnieku federācija

6. un 7. jūlijā sporta centrā "Kleisti" norisinājās Latvijas Nacionālais čempionāts iejādē, kur kopvērtējumā divu shēmu summā prestižākajā, pieaugušo konkurencē uzvarēja Airisa Penele ar zirgu Ravels.

Sacensību pirmajā dienā pieaugušo konkurencē sportisti veica Mazo balvu, un labākos rezultātus sasniedza Airisa Penele ar Ravelu – 71,50 %, Agnese Kukaine ar Double Power – 66,80 %, Gundega Krīgere ar Donnerwelle – 65,18 %. Otrajā dienā Vidējās balvas I shēmā pēc brīvas izvēles programmas mūzikas pavadījumā līderes sarindojās šādā secībā: Airisa Penele ar Ravelu – 70,29 %, Gundega Krīgere ar Donnerwelle – 67,50 %, Agnese Kukaine ar Double Power – 66,63 %.


Kopvērtējumā Latvijas čempionāta godalgas izcīnīja Airisa Penele ar Ravelu (z/s "Lielceri") – 141,79 %, Agnese Kukaine ar Double Power (JSK "Temperaments") – 133,43 % un Gundega Krīgere ar Donnerwelle (JSK "Temperaments") – 132,68 %.

"Pozitīvi, ka Latvijas čempionāta vērtēšanai bija uzaicināti tiesneši no Igaunijas un Lietuvas, kas ļauj savus rezultātus ar konkurentiem salīdzināt objektīvāk. Esmu priecīga par savu izcīnīto uzvaru, un to, ka mans zirgs Ravels savos 19 gados spēja rādīt tik labu sniegumu un konkurēt ar jaunākiem zirgiem," gandarījumu pauda Latvijas čempione pieaugušo konkurencē Airisa Penele. "Viņš šobrīd atrodas tādā kā atpūtas režīmā, bet ir īsts sacīkšu zirgs, tāpēc ar lielu prieku startēja abas dienas. Sabalansējot slodzi un prasmīgi rīkojoties, arī šādā vecumā zirgs var veiksmīgi sacensties. Turklāt konkurence bija spēcīga, īpaši labi čempionātam bija sagatavojusies Agnese Kukaine, un bija patīkami sacensties. Augstu vērtēju Aigas Silavnieces startu junioru konkurencē, kura abas dienas startēja stabili. Sacensības bija labi organizētas, laukums bija labi sagatavots, un bija patīkami startēt šādās sacensībās."