08.07.2013 10:35

"Miesnieki" iespējām bagātā, taču brāķīgā spēlē par mata tiesu piekāpjas lietuviešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Aizvadītas divas spēles ar Latvijas komandu līdzdalību Baltijas Klubu čempionāta (BKČ) pirmajā divīzijā. Diemžēl uzvaras pār Lietuvas vienībām joprojām nav gūtas.

Tiesa, jāuzsver, ka Ķekavas Regbija klubs (RK) "Miesnieki" viesos pret RK "Šiauliai" zaudēja mača pēdējās minūtēs, izlaižot no rokām uzvaru ar 32:30 (17:20), kas jau likās nopelnīta, informē Latvijas Regbija federācija.

Spēles sākumā lietuvieši spēlēja ātru un piespēlēm bagātu regbiju. "Miesnieku" aizsardzība tika saraustīta, nespējot sakārtot labu aizsardzības līniju. No 0:5 gan tika panākts neizšķirts 5:5 (bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Maksims Batrakovs), bet tūlīt tika izlaisti vēl divi lietuviešu izrāvieni – 5:17. Tad pamazām Latvijas čempioni sāka iespēlēties. Gunārs Andersons iesita sodu, Krists Krustkops ar loku apskrēja aizsargus un pat tika līdz centram, bet Gunārs neiesita realizācijas sitienu. 13:17. Līdz pirmā puslaika beigām Edgars Cīrulis guva vēl piecus punktus, bet G. Andersons ar realizāciju panāca jau 20:17 "Miesnieku" labā.

Otrajā puslaikā viesi spēlēja daudz labāk, līdz pat beigām turoties vadībā. Pārsvars varēja būt vēl lielāks, ja nebūtu daudz tehnisko brāķu. Savu otro piezemējumu pēc piecu metru soda izdarīja E. Cīrulis, bet tūlīt pat arī "Garkalne/Livonia" vienībā spēlējošais lietuvietis Toms Zibolis no savas laukuma puses ienesa atbildes piezemējumu 25:22. Turpinājumā Viktors Silvoniks "aizmuka" pēc auta izspēles, tomēr atkal cauri aizsardzībai tika izlaists spēlētājs, kurš apspēlēja vairākus mūsu regbistus, turklāt vēl laukuma centrā. Palika vairs tikai 30:29.

Atlikušajās pāris minūtēs "Miesnieki" sasteidza sānu iemetienu, zaudējot bumbu. Sekoja ātra izspēle, kur nākamajā rakā mūsu regbisti nopelnīja sodu. Lai arī tas bija tālu no ieskaites laukuma, sāncensis to izpildīja precīzi. 32:30 – laukuma saimnieku uzvara.

RK "Miesnieki" galvenā trenera Ulda Bautra pēcpspēles komentārs: "Ar šo zaudējumu mēs nopelnījām divus bonusa punktus, bet tikai labi rezultāti pret Latvijas komandām un pārliecinoša uzvara mājās pār Šauļu "Baltrex" vēl var glābt situāciju un dot iespēju iekļūt finālā. Uz to arī cerēsim."

Otru spēli aizvadīja "LMT/Eži", kas piekāpās Šauļu "Vairas" ar 108:3 (60:3).