07.07.2013 20:30

Rupeikam un Muceniekam 12. vieta Francijas "Grand Prix" izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rupeikam un Muceniekam 12. vieta Francijas "Grand Prix" izcīņā www.rupeiksteam.lv

Baldonietis Māris Rupeiks kopā ar kantētāju Haraldu Kurpnieku pēc pasaules motokrosa blakusvāģu ekipāžu čempionāta septītā posma Francijā kopvērtējumā ieņem septīto vietu.

Kvalifikācijā Rupeiks/Kurpnieks savā grupā izcīnīja otro vietu. Diemžēl sacīkstēs tik labi neveicās, un pirmajā braucienā latviešu ekipāžai nācās izstāties. Otrajā braucienā Rupeika ekipāža reabilitējās, izcīnot piekto vietu, kas posma kopvērtējumā deva divpadsmito pozīciju.

Abos braucienos uzvaras izcīnīja nīderlandieša Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa duets, bet čempionāta pārliecinošie līderi beļģis Bens Adriensens ar līdzbraucēju nīderlandieti Benu van de Bogartu šoreiz ierindojās ceturtajā vietā.

Adriasenam pēc septiņiem posmiem ir 311 punktu, uz otro vietu pakāpušies Jānis un Lauris Daideri (239 p.). Bakss/Stupelis ieņem piekto vietu (204 p.), bet Rupeiks ar Kurpnieku ir septītajā pozīcijā (170 p.).

Nākamais posms pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē notiks 21. jūlijā Vācijā, bet 11. augustā pasaules labākās ekipāžas viesosies Ķeguma trasē.