05.07.2013 13:48

FK "Olaine" vīri uzvar Igaunijā, jaunietes un puiši otrie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FK "Olaine" vīri uzvar Igaunijā, jaunietes un puiši otrie FK "Olaine"

Dažu dienu laikā trīs futbola kluba "Olaine" komandas ar panākumiem piedalījušās starptautiskos turnīros "Ülenurme Cup" Ilenurmē, netālu no Tartu.

Vīru turnīrā, kas notika futbola akcijas "Latvija–Igaunija 100+" ietvaros, bez olainiešiem vēl piedalījās 12 komandas no dažādām Igaunijas pilsētām. Pirmajā posmā apakšgrupas turnīrā FK "Olaine" futbolisti nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "SFC" komandu, kā arī uzvarēja "FC Tartu 97" 1:0, "JK Ropka Korpus" 2:0, "FC Tartu 2" 1:0 un "JK Viliger Puhja" komandu.

Pusfinālā olainieši pēcspēles sitienu sērijā pārspēja futbola klubu "Wertykal" (3:2), bet finālā vēlreiz tikās ar "FC Tartu" komandu un, pateicoties Konstantīna Ļebedjko vienīgajam vārtu guvumam, svinēja uzvaru 1:0. Par visa turnīra labāko spēlētāju atzina FK "Olaine" futbolistu Andreju Markovu, kurš izcēlās ar trim precīziem sitieniem.

Sieviešu komandu turnīrā Olaines kluba spēlētājas aizvadīja sešas spēles, guva četras uzvaras (tostarp ar rezultātiem 12:0 un 5:0), vienreiz nospēlēja neizšķirti, piedzīvoja vienu zaudējumu un noslēgumā ierindojās otrajā vietā.

FK "Olaine" labā šajos mačos kopā 12 vārtus guva Anastasija Romanova un septiņus vārtus – Heila Ždanova, kura arī tika atzīta par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Otro vietu "Ülenurme Cup" turnīrā izcīnīja arī Olaines kluba 2005. gadā dzimušo puišu komanda. Sešos mačos mazie olainieši guva četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus. Rezultatīvākie FK "Olaine" rindās ar deviņiem precīziem raidījumiem bija Stass Požilenkovs un Kārlis Rūja, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu.