03.07.2013 11:09

Minusai/Ikauniecei trīs zaudējumi pasaules čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Minusai/Ikauniecei trīs zaudējumi pasaules čempionātā FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes, kuras, pārstāvot Ikšķiles novadu, pērn kļuva par Latvijas olimpiādes čempionēm, turnīru beidz ar vienu vinnētu setu trijās spēlēs.

Ingūna Minusa un Inga Ikauniece pludmales volejbola pasaules čempionātā, kas šonedēļ notiek Polijā, startēja ar īpašo uzaicinājumu ("wild card") un bija izliktas ar pēdējo 48. numuru.

Apakšgrupas turnīra pirmajā kārtā latvietes ar 0:2 (13:21, 14:21) zaudēja polietēm Kingai Kolosinskai un Monikai Bžostekai, kuras čempionātā izliktas ar pirmo numuru, otrajā spēlē sīvā cīņā bija spiestas atzīt Šveices dueta Izabella Forrere/Anuka Veržē-Deprē pārākumu 1:2 (12:21, 21:18, 14:16), bet trešdien pēdējā kārtā piekāpās vācietēm Viktorijai Bīnekai un Jūlijai Grosnerei 0:2 (15:21, 16:21). Turnīru Latvijas pāris beidza dalītā 37.–48. vietā.

Šosezon Minusa un Ikauniece augstākā līmeņa pludmales volejbola turnīros nebija piedalījušās. Pēc tam, kad Minusai pārī ar Inesi Jursoni neizdevās kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm, viņa paziņoja par spēlētājas karjeras beigām, tomēr sezonas izskaņā piedalījās vairākos turnīros ar savu kādreizējo partneri Ikaunieci.

Pasaules čempionāta vīru turnīrā Latviju pārstāv trīs pāri – Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Pēda un Ruslans Sorokins/Toms Šmēdiņš.