02.07.2013 14:20

Allažos sacenšas radio vadāmie modeļi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Allažos sacenšas radio vadāmie modeļi rcoffroad.lv

Siguldas novada Allažu pagastā "Kangarnieki RC" trasē aizvadītas Latvijas "RcOffroad" kausa izcīņas trešā posma sacensības radio vadāmajiem modeļiem.

Sacensības norisinājās trijās modeļu klasēs, populārākajā no tām – "1/8 Open Elektro" modeļiem ar elektromotoriem – startēja divdesmit dalībnieki. Pēc kvalifikācijas divpadsmit labākie aizvadīja trīs A finālbraucienus, no kuriem posma kopvērtējumā tika ņemti vērā divi sekmīgākie.

Par uzvarētāju kļuva Dainis Bairs, kurš divas iepriekšējās sacensībās nebija piedalījies, bet šoreiz izcīnīja uzvaras divos finālbraucienos un vienā finišēja otrais. Viņš otrajā vietā atstāja kopvērtējuma līderi un iepriekšējā posma uzvarētāju Juriju Šteinmanu, bet trešajā vietā ierindojās Robins Iluss no Igaunijas.

Kopvērtējumā, kurā netiek ņemts vērā sliktākais no sezonas sešiem posmiem, pirmo vietu saglabāja Šteinmans (96 punkti), viņam seko Edgars Čipans (92) un igaunis Iluss Kuldars (88 p.).

Jurijs Šteinmans ir līderis arī modeļu "1/8 Buggy" ar iekšdedzes dzinējiem klasē. Allažos 14 dalībnieku konkurencē viņš izcīnīja otro uzvaru sezonā un pēc trim posmiem, ņemot vērā divus labāko rezultātus, ir savācis maksimālo punktu skaitu 100. Pa 92 punktiem ir igaunim Jānusam Sārem un Mārtiņam Šteinam, kurš šoreiz bija trešais.

Savukārt "1/5 2WD" klasē modeļiem ar divu riteņu piedziņu trijos līdzšinējos posmos uzvarējuši trīs dažādi radio vadāmo modeļu entuziasti. Finālā "Kangarnieki RC" trasē pirmais bija pagājušā gada čempions Jānis Krūtainis, apsteidzot Raiti Amatnieku un Aigaru Indersonu. Rēķinot divus labākos šīs sezonas rezultātus, viņiem visiem trijiem pagaidām ir vienāds punktu skaits.

Turpat Allažu pagastā 13. jūlijā notiks Latvijas "RcOffroad" kausa izcīņas ceturtā posma sacensības. Šoreiz paredzēts, ka tās risināsies četrās modeļu klasēs – vēl arī "1/8 Open" klasē, kas pagaidām nav bijusi īpaši populāra.