02.07.2013 13:07

Siguldietis Gabrāns otrais folkreisa Vasaras kausa otrajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) folkreisa Vasaras kausa otrajā posmā Vecpils autotrasē otro vietu absolūtajā vērtējumā un pirmo vietu junioru kausa vērtējumā izcīnījis Ivo Gabrāns no Siguldas.

LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns informēja, ka sacīkstes tika aizvadītas mainīgos laika apstākļos, jo dienas pirmajā pusē trasi mērcēja lietus, bet vēlāk tā kļuva sausa un ātra. Līdz ar to kvalifikācijas rezultāti bija mainīgi un neprognozējami. Vispārliecinošāk savā mājas trasē jutās Sandis Džeriņš no Vecpils, kurš uzvarēja visos četros kvalifikācijas braucienos un izcīnīja pirmo starta vietu A finālā.

Tomēr fināla startā līderpozīcijās nonāca rīdzinieks Mārtiņš Starks, kurš noturēja pirmo vietu līdz finišam. Dramatiskāka cīņa notika par nākamajām pozīcijām, kuras centās sadalīt Sandis Džeriņš, cēsnieks Rihards Dainis un Ivo Gabrāns. Brauciena gaitā siguldietim tomēr izdevās nostabilizēt otro vietu, un līdz ar to "Streamline Racing" komandas braucēji Starks un Gabrāns svinēja individuālo dubultuzvaru un arī pirmo vietu komandu vērtējumā.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir Starks (37 punkti), Dainim un pagājušā gada LAF folkreisa Vasaras kausa vicečempionam Gabrānam ir pa 30 punktiem.

LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņā pirmās divas izcīnīja Jānis Dreimanis un Andis Kļava, bet trešajā vietā ierindojās ķekavietis Jānis Pūga.

Nākamais LAF folkreisa Vasaras kausa posms notiks pēc divām nedēļām Mūsas trasē kopīgi ar NEZ rallijkrosa čempionāta posmu.