02.07.2013 10:40

Četri Pierīgas jaunie sportisti dosies uz Eiropas Jaunatnes olimpiādi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eiropas Jaunatnes olimpiādes talismans Eiropas Jaunatnes olimpiādes talismans utrecht2013.com

Tiesības piedalīties starptautiskajā jauniešu sporta forumā, kas notiks jūlija vidū Nīderlandes pilsētā Utrehtā, pierīdznieki nopelnīja, sekmīgi startējot Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē.

Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē pavisam pārstāvēs 51 sportists, kas startēs sešos individuālajos sporta veidos. Pierīgas novadi uz sacensībām deleģēs četrus jaunos sportistus.

Vieglatlētikā startēs Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes čempions vesera mešanā Eļčins Vorobjovs no Salaspils novada, bet sacensībās vingrošanā piedalīsies viņa novadnieks Edgars Uļukins, kurš Latvijas olimpiādē uzvarēja vingrojumā uz stieņa un ieguva otrās vietas vingrojumā līdztekās un apļos.

Divi Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolas pārstāvji piedalīsies džudo sacensībās. Tie būs carnikavietis Ralfs Rūsiņš un ādažniece Anita Aiga Bērziņa, kura Latvijas olimpiādē gan startēja brīvajā cīņā. Viņi abi nesen piedalījās Eiropas kadetu džudo čempionātā. Latvijas delegācijā būs arī Pierīgas BJSS un Carnikavas sporta centra džudo treneris Leonīds Kuzņecovs.

"Eiropas Jaunatnes olimpiāde jaunos sportistus ieved olimpiskajā saimē un dod viņiem iespēju sajust olimpisko gaisotni", atzīst Latvijas jaunatnes olimpiskās delegācijas vadītājs Juris Titovs. "Konkurence olimpiādē būs ļoti spēcīga, taču bez sportiskajiem startiem un katra jaunieša individuāli nospraustajiem mērķiem jaunajiem talantiem ir jāatceras, ka šī ir vienreizēja iespēja mācīties un iegūt pieredzi, kādu nekur citur nav iespējams dabūt".

12. Eiropas Jaunatnes olimpiāde notiks no 14. līdz 19. jūlijam. Sacensībās savu sportisko meistarību plāno pārbaudīt 49 Eiropas valstu sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem.