01.07.2013 15:48

Pierīgas orientieristi sacenšas Miķeļbākas apkārtnē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavietis Gunārs Ostups bija labākais vecuma grupā līdz 75 gadiem Carnikavietis Gunārs Ostups bija labākais vecuma grupā līdz 75 gadiem www.magnets.lv

Ventspils novadā aizvadītas vienas no lielākajām orientēšanās sporta sacensībām Baltijā, ko rīko orientēšanās klubs "Kāpa".

Trijās dienās dalībnieki no Baltijas valstīm, Zviedrijas, Somijas un Baltkrievijas veica divas garās distances un vienu saīsināto garo distanci, rezultāti tika summēti, un labākie sportisti noteikti gandrīz 30 vecuma grupās sievietēm un vīriešiem. Atsevišķas sacensības bija arī veloorientieristiem.

Vairākās vecuma grupās laureātu vidū izdevās iekļūt nosacītajiem "laukuma saimniekiem" – OK "Kāpa" pārstāvjiem no Pierīgas.

Pirmo vietu jauniešiem vecumā līdz 16 gadiem (M16) izcīnīja Uldis Upītis no Saulkrastiem, kurš divās distancēs bija labākais, bet vienā uzrādīja trešo rezultātu. Uzvaras senioru grupās svinēja carnikavieši Pēteris Novikovs (M70) un Gunārs Ostups (M75), kā arī ādažniece Rita Kukka (W60). Savukārt pašu jaunāko orientieristu konkurencē (M8) labākais izrādījās siguldietis Helvijs Kārkliņš.

W20 grupā triju dienu sacensību kopvērtējumā otro vietu aiz madonietes Elīnas Svilpes ieņēma OK "Kāpa" pārstāve carnikaviete Edīte Bričonoka. Pēc distancēs pavadītām trīsarpus stundām uzvarētājai viņa zaudēja piecas minūtes. Ceturtajā vietā šajā grupā ierindojās Madara Šadrina no Carnikavas.

W18 grupā jaunietēm labākā no Latvijas orientieristēm bija saulkrastiete Kendija Aparjode, kura ierindojās trešajā vietā aiz Igaunijas un Lietuvas sportistēm. Septīto vietu ieņēma vēl viena Saulkrastu orientieriste Laura Puķīte, bet desmitā bija Laura Leiboma no Ādažiem.

Otro vietu M45 grupā un trešo vietu M14 grupā ieņēma kluba "A2" pārstāvji siguldieši Guntis Arnicāns un Kristaps Kārkliņš, bet trešā W35 grupā bija Irita Puķīte no Saulkrastiem. Viena vieta līdz godalgotajam trijniekam pietrūka Edgaram Bričonokam no Carnikavas (M21), divas – Simonai Voldiņai no Saulkrastiem (W12).

Elites grupā dāmām (W21E) visas trīs dienas labākā bija Latvijas izlases līdere Aija Skrastiņa, bet vīriem (M21E), kur pirmo vietu izcīnīja Anatolijs Tarasovs, septītais bija Kārlis Baltacis no Carnikavas novada.