01.07.2013 09:53

Ģirts Bricis uzvarējis LJF kausa otrajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis uzvarējis LJF kausa otrajā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Sporta bāzē Kleisti aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensības notika septiņos maršrutos, līdz ar mājiniekiem startēja arī vairāki sportisti no Lietuvas.

Galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem startēja 16 dalībnieku pāri, pamatdistanci bez soda punktiem veica tikai četri, kuri sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Babītes novada jātnieku sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Jolie, kurš arī pārlēkšanā distanci veica bez kļūdām. Bricim arī otrā vieta ar zirgu Esmeralda. Trešajā vietā ierindojās Andis Vārna ar zirgu Bazilio, ceturtajā – ropažnieks Guntars Siliņš ar Acadio (Ķekavas jātnieku sporta klubs "Mežstrazdiņi").

"Laukuma pamats pēc lietus dienas sākumā gan bija slidenāks, bet uz augstākajiem maršrutiem jau bija labā kārtībā. Zirgi lēca labi un labi jutās, un man par to liels prieks. Arī pašam bija labas sajūtas, un, ja vēl izdodas uzvarēt, tad ir dubults prieks," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests citē Ģ. Brici.

"Šobrīd mans spēcīgākais zirgs ir Emīlija, kurai citi netiek līdzi. Strādājam ar viņu kopā tikai gadu, sasniegti ļoti labi rezultāti, bet cenšos vēl ar viņu nelēkt augstākos maršrutus, lai zirgs pakāpeniski visu pats saprot un tad jau nākamgad varētu lēkt arī sarežģītākus maršrutus."

LJF kausa izcīņas kopvērtējumā pieaugušajiem pēc diviem posmiem Ģirtam Bricim un Laurai Penelei (Mārupes z/s "Lielceri") ir pa 30 punktiem, Mairai Lejai (Jaunmārupes klubs "Temperaments") un Andim Vārnam pa 28 punktiem.

Sacensības notika vēl sešos maršrutos. Ceturtajā maršrutā (120 cm augsti šķēršļi) uzvarēja Ģ.Bricis ar Esmeraldu, junioru un jauno jātnieku konkurencē pirmo vietu izcīnīja Laura Penele ar Fibfilu, līdz 6–7 gadus veco zirgu sacensībās uzvarēja Aigars Bregže ar Corrado (abi z/s "Lielceri"), bet sacensībās bērniem līdz 16 gadu vecumam labākā izrādījās Sabīne Siliņa ar Kalgari no sporta kluba "Mežstrazdiņi".