30.06.2013 13:25

Frisbijistes Eiropā sestās, frisbijisti – divpadsmitie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Frisbijistes Eiropā sestās, frisbijisti – divpadsmitie ecbu2013.org

Latvijas dāmu un vīru frisbija izlases, kas lielā mērā sastāvēja no Salaspils frisbija kluba spēlētājiem, finišējušas Spānijā notiekošajā Eiropas pludmales čempionātā.

Latvijas dāmu komanda, kurā lielākā daļa spēlētāju pārstāv Salaspils un Ogres frisbija klubus, astotdaļfinālā guva ļoti pārliecinošu uzvaru 12:3 pār Poliju, bet ceturtdaļfinālā bez ierunām piekāpās Krievijas frisbijistēm 3:13 un izstājās no cīņas par medaļām.

Turpinājumā latvietes "mazajā pusfinālā" par 5.–8. vietu pārspēja Somiju 11:10, bet mačā par piekto vietu ar 8:13 zaudēja Austrijas komandai, ko iepriekš bija uzvarējusi grupu turnīrā. Līdz ar to Latvijas frisbija izlasei visai augstā sestā vieta 16 komandu konkurencē.

Latvijas vīru komanda, ko veido gandrīz tikai salaspilieši, astotdaļfinālā līdzīgā cīņā ar 7:8 zaudēja Francijai un augstāk par devīto vietu vairs nevarēja pretendēt. Nākamajās spēlēs Latvijas frisbijisti pieveica Īriju 13:3, ar 8:11 piekāpās Dānijai, ar 11:13 Itālijai un finišēja 12. vietā.

Eiropas pludmales čempionāts frisbijā – bezkontakta spēlē ar lidojošo šķīvīti – notika vairākās grupās dāmām, kungiem, jauktajām komandām un senioriem. Vīru un dāmu turnīros piedalījās pa 16 komandām. Latvijas vīriešu izlase bija izlikta ar 12. numuru, bet dāmu izlase – ar 15. numuru.