28.06.2013 15:11

Skujiņš Eiropas rangā visaugstāk no Latvijas riteņbraucējiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skujiņš Eiropas rangā visaugstāk no Latvijas riteņbraucējiem arhīvs

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienības (UCI) publicētajā jaunākajā ranga sarakstā augstāko vietu no Latvijas šosejas riteņbraucējiem ieņem carnikavietis Toms Skujiņš.

"Rietumu–Delfin" komandas pārstāvis UCI Eiropas tūres kopējā reitingā ieņem 61. vietu, bet vecuma grupā līdz 23 gadiem (U23) ir 14. pozīcijā. Otrais labākais no Latvijas sportistiem ir šāgada Latvijas čempions grupas braucienā Aleksejs Saramotins, kurš ieņem 121. vietu, bet 148. pozīcijā ir Andris Smirnovs. Līderis Eiropas tūres rangā ir Slovēnijas riteņbraucējs Matejs Mugerli.

Jau ziņots, ka Toms Skujiņš šosezon uzvarēja Miera velobraucienā Čehijā un izcīnīja trešo vietu vienas dienas velobraucienā Zviedrijā, bet Latvijas čempionātā ieņēma trešo vietu pieaugušo konkurencē un kļuva par uzvarētāju U23 vecuma grupā.

Eiropas tūres komandu vērtējumā "Rietumu–Delfin" ieņem 44.vietu, bet "Alfa Baltic/Unitymarathon" atrodas 74. pozīcijā 124 vienību konkurencē. Savukārt Nāciju vērtējumā, kur vadībā atrodas Francija, Latvija ieņem 22. vietu, bet U23 grupā – 16. vietu.