28.06.2013 19:54

Latvijas frisbijistes Eiropas pludmales čempionāta ceturtdaļfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas frisbijistes Eiropas pludmales čempionāta ceturtdaļfinālā www.ecbu2013.org

Latvijas dāmu frisbija izlase, kas lielā mērā sastāv no Salaspils frisbija kluba spēlētājām, iekļuvusi Spānijā notiekošā Eiropas čempionāta labāko astoņu komandu skaitā. Vīru komandai būs jācīnās par devīto vietu.

Latvijas dāmu komanda, kurā lielākā daļa spēlētāju pārstāv Salaspils un Ogres frisbija klubus, pirmajā spēlē piekāpās čempionāta favorītei Krievijai 9:10, pēc tam pārliecinoši pieveica Čehiju 11:5, bet pēdējā spēlē ar 14:13 pārspēja Austriju un apakšgrupā ierindojās otrajā vietā. Vēl piektdien Latvijas frisbijistes aizvadīja pārspēli ar Francijas izlasi, lai noskaidrotu pretinieces gaidāmajā astotdaļfināla mačā un piedzīvoja zaudējumu 7:10.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Latvijas komandas nākamās pretinieces bija polietes, un latvietes guva ļoti pārliecinošu uzvaru 12:3. Ceturtdaļfinālā Latvijas komandas sāncenses atkal būs Krievijas frisbijistes. Būs iespēja revanšēties par zaudējumu apakšgrupas turnīrā.

Latvijas vīru izlase, ko veido gandrīz tikai salaspilieši, apakšgrupas pirmajā cīņā zaudēja Spānijai 5:13, bet pēc tam sagādāja pārsteigumu, sīvā cīņā ar 11:10 pārspējot Lielbritānijas izlasi, kas tiek uzskatīta par vienu no turnīra favorītiem, bet pirmā posma pēdējā spēlē visai pārliecinoši pieveica Ungāriju 13:7. Pārspēlē ar citas apakšgrupas trešās vietas ieguvējiem poļiem Latvijas frisbijisti, nonākuši zaudētājos 5:9, tomēr spēja izcīnīt uzvaru 10:9.

Astotdaļfinālā salaspilieši tikās ar francūžiem, un ļoti līdzīgās cīņas izskaņā veiksmīgāki tomēr bija pretinieki – zaudējums 7:8. Latvijas frisbijisti sestdien turpinās cīņu par devīto vietu, pirmie pretinieki būs Īrijas izlase.

Eiropas pludmales čempionāts frisbijā – bezkontakta spēlē ar lidojošo šķīvīti – notiek vairākās grupās dāmām, kungiem, jauktajām komandām un senioriem.

Vīru un dāmu turnīros piedalās pa 16 komandām. Latvijas vīriešu izlase ir izlikta ar 12. numuru (par galvenajiem favorītiem tiek uzskatīti šveicieši, vācieši un itālieši), bet dāmu izlase – ar 15. numuru (pirmie numuri piešķirti Lielbritānijas, Krievijas un Vācijas komandām).