27.06.2013 13:29

Babītes airētājiem divas medaļas Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes airētājiem divas medaļas Latvijas jaunatnes čempionātā Specializētā airēšanas sporta skola

Edgars Brīvkalns un Ivars Zaumanis iekļūst labāko trijniekā gan divnieku, gan četrinieku sacensībās, vieniniekos līdz godalgai mazliet pietrūkst.

Sacensībās pārairu divniekiem Murjāņu sporta ģimnāziju (MSĢ) un Specializēto airēšanas sporta skolu (SASS) pārstāvošie Brīvkalns un Zaumanis vienā no trim priekšbraucieniem izcīnīja otro vietu un iekļuva finālā, kur finišu sasniedza trešie. Uzvarētājiem viņi zaudēja 20 sekundes, bet no sudraba laureātiem atpalika tikai par divām sekundēm.

Pārairu četriniekos jauniešiem visai pārliecinošu uzvaru guva MSĢ un MSĢ–SASS sastādītā komanda, kuras sastāvā bez Edgara un Ivara airēja Mārtiņš Polis un Jānis Jaunzems. Tuvākos sekotājus viņi apsteidza par 12 sekundēm.

Ivars Zaumanis Latvijas jaunatnes (1995./97. g.dz.) čempionātā startēja arī vieninieku sacensībās. Priekšsacīkstēs viņš savā braucienā ieņēma otro vietu, bet finālā finišēja ceturtais – no vēl vienas medaļas viņu šķīra nepilnas astoņas sekundes.

Jau ziņots, ka Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē Edgars Brīvkalns un Ivars Zaumanis izcīnīja trešo vietu pārairu divnieku sacensībās, bet četriniekos kopā ar rīdzinieku Titu Ralfu Verpakovski un Mārtiņu Kļavinski kļuva par čempioniem.