25.06.2013 14:05

Mārupes novusa spēlētājām divas Eiropas čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes novusa spēlētājām divas Eiropas čempionāta medaļas www.salaspils.lv

Dienas centra "Švarcenieki" pārstāvji sekmīgi startējuši Rīgā notikušajā Eiropas čempionātā, kurā vairākās vecuma grupās bez Latvijas novusa meistariem piedalījās arī spēlētāji no Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Vācijas, kopumā vairāk nekā 200 šīs galda spēles cienītāju.

36 novusisti startēja jauniešu turnīros. Vidējā vecuma grupā (1995./97. g.dz.) otro vietu, izcīnot divas uzvaras četros mačos, ieņēma mārupiete Karīna Ķemere. Savukārt turnīrā kadetēm (1998. g.dz. un jaunākas) Gabriela Kazlauska guva trīs uzvaras, divreiz nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja divus zaudējumus, astoņu dalībnieču konkurencē izcīnot bronzas medaļu.

Kadetu turnīros piedalījās vēl divi mārupieši, kuri savas novusa prasmes apgūst dienas centrā "Švarcenieki'". Dagnija Puniņa ieņēma piekto vietu, bet Mareks Tihonovs astoto vietu 16 novusistu konkurencē.

Karīna Ķemere startēja arī dāmu vienspēļu turnīrā, kurā piedalījās 30 novusa spēlētājas, un ierindojās septītajā vietā. Gunta Mūrniece no Babītes priekšsacīkstēs ieņēma 11. vietu un ķekaviete Daina Vanaga 25. vietu, viņas abas izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Tuvu medaļai vīru turnīrā 162 dalībnieku konkurencē bija Juris Grosens no Babītes. Priekšsacīkšu turnīrā viņš sasniedza septīto rezultātu, vēlāk spēja iekļūt pusfinālā, tomēr gan cīņā par vietu finālā, gan mačā par trešo vietu piedzīvoja zaudējumus un finišēja ceturtais.

Ārpus izslēgšanas turnīra 16 dalībnieku pulka palika Mikus Andersons no Ķekavas (priekšsacīkstēs 29. vieta), Gaidis Čoders no Babītes (31.), ķekavietis Gunārs Evers (32.), Edgars Siliņš (34.) un vēl vairāki Pierīgas novadu novusa meistari. Par Eiropas čempioniem kļuva Irēna Vilkoica un Valdis Rubenis.

Notika arī divi dubultspēļu turnīri. Jauktajās dubultspēlēs septītajā vietā ierindojās Daina Vanaga un Gunārs Evers no Ķekavas, devītajā – Gunta Mūrniece un Igors Ramba no Babītes un desmitajā – baldonieši Biruta un Edgars Siliņi. Savukārt vīru dubultspēļu turnīrā veiksmīgākie no Pierīgas duetiem bija Gaidis Čoders ar Kristapu Zariņu (9. vieta) un ķekavieši Mikus Andersons un Egīls Cepurītis (10. vieta).