25.06.2013 10:19

Jaunmārupē atklāta mini motokrosa sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupē atklāta mini motokrosa sezona www.motokross.lv

Motocentrā "Vilciņi" Jaunmārupē ar pirmā posma sacensībām, kurās piedalījās vairāk nekā 40 motociklu un kvadraciklu braucēju vecumā no trim līdz 15 gadiem, atklāta jaunizveidotā mini motokrosa sezona.

Bērni uz sacensībām Mārupes novadā bija ieradušies no visiem Latvijas reģioniem, piedalījās arī ģimene no Sanktpēterburgas. Latvijas Motosporta federācijas Motokrosa komisija informēja, ka sākumā, ieraugot trasi, daudzi esot bijuši "šokā", taču vēlāk, aizvadot braucienus, vairums bija apmierināti.

Vairākās klasēs laureātu vidū izdevās iekļūt Pierīgas novadu jaunajiem motosportistiem. 65 kub. cm jaunbraucēju klasē septiņu sportistu konkurencē divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Mareks Stendzenieks no Ķekavas novada, uzvarot abos braucienos. 85 kub. cm jaunbraucēju klasē uzvaras abos braucienos un kopvērtējumā izcīnīja Normunds Luriņš no Olaines novada, bet trešo – Lauma Freinberga no Ķekavas novada.

Mazākajā solo motociklu klasē MX50 otrajā braucienā foto finiša cienīgu finišu līdzjutējiem, mammām un tētiem bija saorganizējuši gan Jānis Kubuliņš, gan mārupietis Edvards Bidzāns, gan arī Kārlis Reišulis no Krimuldas novada. Pēdējā trases līkumā šo trīs sportistu konkurencē uzvaru izdevās izcīnīt Jānim Kubuliņam no Gulbenes novada. Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Jānis Kubuliņš, lai arī Kārlim Reišulim bija vienāds punktu skaits, bet trešajā vietā ierindojās Edvards Bidzāns.

Kvadri juniori klasē abos braucienos uzvaru izcīnīja Mārtiņš Toms Puķītis no Mārupes novada.

Mazajā kvadru 50 kub. cm klasē "Rūķi" uz starta devās arī trīsarpus gadus vecais Roberts Purmalis no Carnikavas, kura kvadriņam ir pielāgoti speciāli kāpšļi, lai mazais sportists varētu uz tā drošāk noturēties. Trases malā šo mazo sportistu aktīvi vēroja gan mamma, gan mazais brālītis, gan arī tētis, skrienot pa trasi un sekojot līdzi puikas braukšanai.

Nākamās mini motokrosa sacensības notiks 3. jūlijā turpat motocentrā "Vilciņi", taču jau citādā, pārveidotā trasītē.