21.02.2012 12:49

Mūsējie nostartēja labi, trase sauc pēc remonta

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rezultāti Pasaules kausā kamaniņu braukšanā ir augsti Rezultāti Pasaules kausā kamaniņu braukšanā ir augsti www.delfi.lv

Brīvdienās Siguldā notikušajā Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Latvijas pārstāvji startējuši labi, uzskata Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretāre Dace Gods – Romanovska.

Arī starptautiskie sporta organizāciju pārstāvji, par spīti negadījumam svētdien, kad iesildīšanās brauciena laikā saskrējās Alise Mitkus un tehniskais trases darbinieks, pasākuma norisi vērtējuši atzinīgi.

«Uzskatu, ka pasākums vērtējams pozitīvi. Ļoti atzinīgi vērtējams Ināra Kivlinieka starts, viņš redzami uzlabojis braukšanas iemaņas, ko arī parāda rezultāts. Prieks par Elīzas Tīrumas 4. vietu, protams, žēl, ka nebija trešā, jo pietrūka ļoti maz. Viņa ir vēl jauna sportiste un liekam lielas cerības uz Elīzu arī nākotnē. Divniekos Juris un Andris Šici arī ir labi atkopušies pēc vasaras sliktajiem notikumiem un startēja cerīgi, iekļuva ne vien desmitniekā, bet pat sešiniekā,» mūsējo startu komentēja D. Gods – Romanovska. Viņa arī uzteica jaunās kamaniņbraucējas Ullas Zirnes startu junioru konkurencē.

Jautāta, kā izskaidrot mūsējo ne visai veiksmīgo startu stafetē, kad Latvija palika priekšpēdējā, septītajā vietā, federācijas ģenerālsekretāre atzina, ka kļūdu pieļāvusi Elīza Tīruma, kam vienā dienā bija jāveic veseli trīs braucieni, ierasto divu vietā. Pirmajos divos nobraucienos sieviešu sacensībās viņa startēja lieliski, iegūstot 4. vietu, bet stafetei nav pieticis psiholoģiskās noturības. Diemžēl viņa bija vienīgā no sieviešu izlases, kas varēja pārstāvēt Latviju, jo viņas māsa Maija Tīruma ārstē savainojumu, bet labākie no junioru izlases šajās brīvdienās startēja Pasaules čempionātā Vācijā, Kēnikzē.

Par pasaules kausa posma organizāciju esot saņemtas labas atsauksmes, tomēr Siguldas bobsleja un kamaniņu trase ir tehniski novecojusi, skaidro Dace Gods – Romanovska. Tas arī bijis viens no iemesliem, kādēļ noticis jau minētais negadījums, jo tehniskais darbinieks Mārtiņš skaļruņos trases lejasdaļā nav dzirdējis brīdinājumu, ka tajā atrodas sportiste. Tāpat pie vainas bijuši sliktie laika apstākļi, jo nepārtraukti bijis jātīra sniegs. «Tā ir vairāku apstākļu sakritība, bet abi iesaistītie tikuši cauri salīdzinoši viegli – Alisei ir tikai sasitumi, bet Mārtiņam lauzts rokas pirksts. Bijuši gadījumi, kad pēc šādas sadursmes sekas ir daudz bēdīgākas,» atzīst ģenerālsekretāre.

Atgādinām, ka Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē no 17. – 19. februārim notika Pasaules kausa izcīņas astotais posms kamaniņu sportā.

Divniekiem piektajā vietā ierindojās Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, sasniedzot savas karjeras labāko rezultātu Pasaules kausa posmos un apsteidzot Latvijas vadošo duetu brāļus Andri un Juri Šicus, kas pēc Jura Šica iekļūšana smagā autoavārijā sezonas sākumā startēja atvieglotā režīmā.

Savukārt Elīza Tīruma sieviešu konkurencē izcīnīja 4. vietu, bet kungu sacensībās bronzas medaļu ieguva Latvijas sportists Inārs Kivlenieks.