20.02.2012 13:41

Stopiņos sacenstīsies auto sprintā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
«Auto sprinta un kvadraciklu sacensībām parasti piesakās no 30 līdz 100 dalībniekiem,» teic sacensību «Ulbroka – 2012» organizators Juris Bistrovs, kurš šogad cer uz vismaz pussimts braucēju līdzdalību. «Auto sprinta un kvadraciklu sacensībām parasti piesakās no 30 līdz 100 dalībniekiem,» teic sacensību «Ulbroka – 2012» organizators Juris Bistrovs, kurš šogad cer uz vismaz pussimts braucēju līdzdalību. Jura Bistrova arhīvs

25. februārī Ulbrokā notiks gadskārtējās Edvīna Šulta vārdā nosauktās ziemas auto sprinta un kvadraciklu sacensības «Ulbroka – 2012».

Sacensības notiks «Ezermalas» trasē un tajās var piedalīties tikai amatieri, informē pasākuma organizators Juris Bistrovs. Automašīnas tiks iedalītas šādās klasēs - vieglie auto ar priekšējo, aizmugures un ar četru riteņu piedziņu jeb džipi.

J.Bistrovs atklāj, ka sacensībās parasti piesakoties no 30 līdz 100 dalībniekiem. «Ceru, ka šajā nedēļas nogalē būs vismaz pussimts braukt gribētāju,» viņš piebilst.

Auto sprintā var pieteikt automašīnas, kuru riepas ir aprīkotas ar radzēm, kas nevar būt biezākas par trīs milimetriem, kā arī braucamos bez radzēm.

«Sacensību laikā katram dalībniekam pēc iespējas ātrāk ar automašīnu vai kvadraciklu būs jāizbrauc nospraustā trase,» skaidro J.Bistrovs.

Kvadracikli startēs pa diviem dalībniekiem vienlaicīgi - tas, kurš atbrauks pirmais, iekļūst nākamajā kārtā. Sportistus varēs diskvalificēt, ja sacensību laikā tiks sniegta palīdzība «no malas» - stumšana vai vilkšana, kā arī par nepilnīgu trases izbraukšanu.

J.Bistrovs informē, ka pirmās, otrās un trešās vietas ieguvējus katrā klasē plānots apbalvot ar kausu, medaļu un diplomu.

Nelaiķis Edvīns Šults, kurš lielāko savu dzīves daļu nodzīvojis Ulbrokā, auto sprinta gaitas aizsāka tālajā 1998. gadā. «Viņš pats bija kaislīgs autobraucējs. Patlaban turu rokās viņa 1978. gadā izcīnīto kausu. Tajā laikā sacensībās viņš piedalījās ar smago automašīnu,» stāsta J. Bistrovs, kurš sacensību organizēšanā Ulbrokā piedalās kopš 2004. gada.

Šogad sacensības organizē Stopiņu novada Domes sporta komisija, pašvaldības aģentūra «Saimnieks» un SIA «Grauds-PI».

Attēlu galerija