13.06.2013 22:16

Jaunatnes olimpiādē Pierīgai pirmās medaļas atnes Olaines, Babītes un Mārupes sportistes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunatnes olimpiādē Pierīgai pirmās medaļas atnes Olaines, Babītes un Mārupes sportistes arhīvs

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes mākslas vingrošanas sacensībās triumfē olainiete. Divas medaļas arī Babītes un Mārupes novadu jaunajām sportistēm. Sacensības Ventspilī un citās Kurzemes pilsētās turpināsies piektdien un sestdien.

Mākslas vingrošanas daudzcīņas sacensībās trešdien Liepājā piedalījās 25 mākslas vingrotājas, un pirmo vietu izcīnīja Olaines novada pārstāve Marika Zavadska. Četru vingrojumu summā viņa savāca 55,750 punktus un tuvāko sekotāju liepājnieci Sofiju Ņikitinu apsteidza par 0,950 punktiem. Piektajā vietā ierindojās Ieva Valpētere no Babītes novada (48,850 p.).

Dienu vēlāk 15 gadus vecā Zavadska apliecināja savu pārākumu, uzvarot visos četros atsevišķajos vingrojumos ar apli, bumbu, vālītēm un lentu, kā arī Olaines novada komandas sastāvā ierindojās otrajā vietā grupu vingrojumos, kopumā savācot piecas zelta un vienu sudraba medaļu. Ieva Valpētere nopelnīja bronzu vingrojumā ar apli, kā arī vienreiz ierindojās ceturtajā un divreiz sestajā vietā.

Vēl vienu godalgu Babītes novadam ceturtdien izcīnīja Brenna Bereta triatlona sacensībās jaunietēm. 375 metru peldēšanas, 10 km riteņbraukšanas un 2,5 km skriešanas distanci viņa veica 46 minūtēs un 20,3 sekundēs un finišēja otrajā vietā. Uzvarētājai jelgavniecei Elzai Mesterei Brenna zaudēja nepilnas trīs minūtes, bet tuvāko sekotāju apsteidza par gandrīz pusotru minūti.

Peldēšanas sacensībās divas medaļas izcīnījusi Oksana Lisjuka no Mārupes novada. Viņa uzrādīja otro labāko rezultātu 200 metru kompleksajā peldējumā (2:41,53) un trešo laiku 100 metros brasā (1:23,51).

Pirmajā "īstajā" Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes sacensību dienā Pierīgas jaunajiem sportisti tuvu goda pjedestālam bija vēl vairākās disciplīnās.

Mārupes novada peldētājs Valts Feldbergs ieņēma ceturto vietu 100 metru brasa distancē (1:07:99) un sesto vietu 200 kompleksajā peldējumā (2:21,97). Jātnieku sporta iejādes disciplīnā piekto vietu ieņēma Sabīne Sālma no Carnikavas novada ar zirgu Serenāde, bet šķēršļu pārvarēšanā divu maršrutu kopvērtējumā sestā bija ropažniece Sabīne Siliņa ar Kalgari. Triatlonā astotajā vietā ierindojās Roberts Cirsis no Babītes novada. Riteņbraukšanas individuālajos braucienos labākie no Pierīgas sportistiem bija Ulla Trukšāne no Salaspils (7. vieta) un Niklāvs Boļšis no Ķekavas (12.v.).

Sākušies arī vairāki sporta spēļu turnīri, gan neveiksmīgi Pierīgas komandām. Volejbola turnīra pirmajā spēlē Mārupes jaunietes ar 0:3 (14:25, 13:25, 16:25) zaudēja Daugavpils komandai, bet Salaspils handbolistes ar 15:21 (8:9) piekāpās Ludzas novadam un ar 14:16 (8:7) Dobeles novadam.

Trešdien Ventspilī tika svinīgi iedegta Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes lāpa, bet ceturtdien Ventspils olimpiskā centra stadionā notika olimpiādes atklāšanas ceremonija.

Pierīgas novadus olimpiādē pārstāv gandrīz divi simti jauno sportistu.