12.06.2013 15:46

Siguldietis uzvarējis starptautiskā badmintona turnīrā Polijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldietis uzvarējis starptautiskā badmintona turnīrā Polijā Siguldas badmintona klubs

Starptautiskā bērnu un jauniešu sporta festivāla ietvaros notikušajā badmintona turnīrā Polijas pilsētā Zamoščā Kristaps Jānis Gulbis nezaudēja nevienā spēlē un izcīnīja pirmo vietu.

Sporta festivālā notika sacensības ne tikai badmintonā, bet arī vieglatlētikā, handbolā un volejbolā, tajās piedalījās vairāki simti jauniešu no Polijas, Latvijas, Baltkrievijas, Slovākijas, Ukrainas un Ungārijas.

Siguldas badmintona kluba pārstāvis Kristaps Jānis Gulbis vienspēļu turnīra pirmajā posmā izcīnīja trīs uzvaras savā apakšgrupā, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā divos setos pārliecinoši pieveica poli Lepjanku, pusfinālā pārspēja ukraini Kolinsniku, bet finālā ar 21:19, 21:18 uzvarēja vēl vienu Polijas jauno badmintonistu Jakubu Mosoževski.

Jauniešu turnīrā piedalījās arī Teodors Kerimovs un Jānis Norvelis. Grupu turnīros viņi ieņēma otrās vietas, izslēgšanas turnīrā neiekļuva un turnīru beidza dalītā 8.–14. vietā. Savukārt jaukto dubultspēļu turnīrā Kerimovs pārī ar Jekaterinu Romanovu apakšgrupā ieņēma otro pozīciju un turnīra kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā.

Vienspēļu turnīru jaunietēm J. Romanova sāka ar trim uzvarām trijās spēlēs, taču izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē zaudēja Viktorijai Pohvalitovai no Ukrainas pilsētas Dņepropetrovskas un finišēja dalītā piektajā vietā.

Deviņu komandu vērtējumā Siguldas badmintona kluba un Siguldas sporta skolas komanda ieņēma trešo vietu aiz Dņepropetrovskas un Zamoščas klubiem.