12.06.2013 11:56

Carnikavieši startējuši triatlona supersprintā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavieši startējuši triatlona supersprintā zz.diena.lv

Zemgales kausa izcīņā un Latvijas triatlona čempionātā supersprinta distancē diviem Carnikavas sporta centra pārstāvjiem izdodas iekļūt starp laureātiem savās vecuma grupās.

Sacensībās Dobelē, kas notika jau sesto gadu, trijās dažādās distancēs un vairākās vecuma grupās startēja pusotrs simts dalībnieku, arī vairāki viesi no Lietuvas.

Bērnu (2002./03. g. dz.) sacensībās 28 jaunie triatlonisti veica 50 metrus peldus, ar divriteni nobrauca 2,5 kilometrus un pēc tam noskrēja 500 metru. Ceturto vietu puišu konkurencē ieņēma deviņus gadus vecais Artūrs Liepa no Carnikavas novada Kalngales. Viņš finišēja pēc 12 minūtēm un 49 sekundēm, uzvarētājam dobelniekam Raimondam Levickim zaudējot mazliet vairāk par minūti.

Divus gadus vecāku sportistu konkurencē otro vietu savā grupā izcīnīja carnikavietis Edgars Galimžanovs. 125 metrus peldus, 5 kilometrus uz divriteņa un 1 km skriešus viņš veica 19 minūtēs un 49 sekundēs, nieka deviņas sekundes zaudējot uzvarētājam Jēkabam Audzēvičam no Dobeles. Šajā distancē, kurā startēja arī pieaugušie, tas viņam absolūtajā vērtējumā deva sesto vietu 39 dalībnieku konkurencē.

Carnikavas sporta centrs bija pārstāvēts arī garākajā distancē, kurā sportisti peldēja 375 metrus, ar divriteni brauca 10 kilometrus un skrēja 2,5 kilometrus. Par uzvarētāju un Latvijas čempionu triatlona supersprintā kļuva rīdzinieks Maksims Nagibins (31:51), bet 14. vietu absolūtajā kopvērtējumā un otro vietu V40 vecuma grupā ieņēma Māris Liepa no Kalngales (33:56).